Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Palameika kā vienīgā no Latvijas šķēpmetējām kvalificējās Eiropas čempionāta finālam

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ceturtdien kā vienīgā Latvijas pārstāve iekļuva Berlīnē notiekošā Eiropas vieglatlētikas čempionāta finālā.

Palameika savā labākā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,21 metru tālu, kas bija ceturtais labākais rezultāts A grupā, kā arī sestais tālākais metiens starp visām kvalifikācijas dalībniecēm. Palameikai veiksmīgi bija divi no trīs mēģinājumiem.

Tikmēr cita Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze veiksmīgi veica visus trīs metienus, taču šķēps ne reizi nelidoja tālāk par 53,95 metriem, kas lika ieņemt desmito vietu A grupā un 19.vietu starp visām dalībniecēm.

Savukārt B grupā Anete Kociņa izpildīja trīs veiksmīgus metienus, no kuriem tālākais bija 57,48 metru attālumā, kas Latvijas sportistei savā grupā deva devīto vietu un 17.pozīciju starp visām dalībniecēm.

Kvalifikācijas normatīvs finālsacensībām bija 60,50 metri, kuru izpildīja vien trīs sportistes, tajā skaitā Lietuvas pārstāve Liveta Jasunaite, kura šķēpu meta 61,61 metru attālumā un laboja savu personīgo rekordu. Sev piederošo rekordu laboja arī vāciete Kristīna Husonga, kura ar 67,29 tālu raidījumu uzrādīja pārliecinošu labāko rezultātu kvalifikācijā. Otrs tālākais metiens padevās pieredzējušai slovēnietei Martinai Ratejai, kura izpildīja 61,69 metrus tālu raidījumu.

Šosezon no Latvijas sportistēm vistālāk metusi Mūze, kura Latvijas čempionātā rīku raidīja 63,18 metrus tālu, labojot personīgo rekordu. Savukārt Latvijas čempiones Palameikas sezonas labākais rezultāts ir 62,98 metri, ko viņa maijā sasniedza "Rīgas kausu" sacensībās, kur otrā ar 62,54 metriem bija Kociņa. Palameikas personīgais rekords, kas reizē ir arī valsts rekords, ir 66,18 metri, bet Kociņas rekords ir pērn sasniegtie 64,47 metri.

Šīs sezonas Eiropas rangā Mūze ir septītā, kamēr uzreiz aiz viņas ir Palameika un Kociņa.

Palameikai šis ir jau piektais Eiropas čempionāts, 2014.gadā Cīrihē sportistei izcīnot ceturto vietu, bet divus gadus vēlāk Amsterdamā paliekot septītajā pozīcijā. Zīmīgi, ka arī 2010. un 2012.gadā viņa tika finālā, ieņemot astoto vietu. Mūzei šīs bija ceturtās Vecā kontinenta meistarsacīkstes, taču iepriekšējās pirms diviem gadiem viņai paliks atmiņā ar smagu ceļgala traumu, kura tika gūta kvalifikācijā. Savainojums viņai liedza piedalīties 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr Kociņai šī bija debija Eiropas čempionātā pieaugušajiem, bet pērn viņa pasaules čempionātā Londonā no tikšanas finālsacensībās atpalika vien četrus centimetrus, ieņemot 13.vietu, kamēr Palameika bija 21.vietā.

Kā vēstīts, šķēpmešanas sacensībās nestartēs 2016.gada Eiropas čempions Zigismunds Sirmais, kuram trešdien tika veikta pleca locītavas operācija, pēc kuras nāksies atlabt četrus līdz piecus mēnešus.

Ceturtdienas vakara sesijā plkst.21.04 Gunta Latiševa-Čudare skries 400 metru pusfinālu, bet plkst.21.22 sāksies finālsacensības šķēpmešanā vīriešiem, kur startēs Štrobinders.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva ceturtdien neiekļuva Berlīnē notiekošā Eiropas vieglatlētikas čempionāta finālā, ieņemot 18.vietu 27 tāllēcēju konkurencē.

Savukārt trešdien Jānis Leitis izcīnīja 15.vietu 400 metru distancē, finišējot pēc 45,53 sekundēm, otro reizi divu dienu laikā labojot Latvijas rekordu. Vēl Maksims Sinčukovs otrdien izcīnīja 20.vietu Eiropas čempionāta sacensībās 400 metru barjerskrējienā. Līga Velvere 800 metru skrējienā piedzīvoja fiasko, paliekot vien 29.vietā 32 dalībnieču konkurencē, kamēr soļotājs Arnis Rumbenieks nesasniedza finišu 50 kilometru distancē.

Vēl Eiropas čempionātā Berlīnē 200 metrus skries valsts rekordiste Sindija Bukša, trīssoli lēks Elvijs Misāns, bet kārtslēkšanā piedalīsies Mareks Ārents. Savukārt maratona distancei pieteikti Ilona Marhele un Jānis Višķers.

Jau iepriekš bija zināms, ka daudzcīņā dāmām nestartēs Latvijas pēdējo gadu titulētākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura arī joprojām atgūstas no traumas.

Eiropas čempionāts Berlīnē notiks līdz svētdienai.

Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi