Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Palameikai 9. vieta EČ; ar jaunu sacensību rekordu triumfē vāciete Husonga

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika piektdien ieguva devīto vietu Eiropas čempionātā, kur uzvaru ar sacensību rekordu guva vāciete Kristina Husonga.

Palameikai pirmie divi mēģinājumi bija neveiksmīgi, bet trešajā Latvijas sportiste šķēpu raidīja 57,98 metrus tālu. Tas arī bija viņas vienīgais ieskaitītais mēģinājums, kas deva devīto pozīciju pēc trīs metieniem. Līdz ar to viņa neiekļuva astoņu labāko šķēpmetēju pulkā, kuras izpildīja katra vēl pa trīs mēģinājumiem.

Tikmēr sacensībās triumfēja Husonga, kura jau ar savu pirmo metienu nodrošināja uzvaru. Viņa šķēpu raidīja 67,90 metrus tālu, kas bija Eiropas čempionāta un vācietes personīgais rekords.

Iepriekšējais Eiropas čempionāta rekords piederēja grieķietei Mirelai Manjani, kura 2002.gadā šķēpu meta 67,47 metrus tālu.

Husongai vistuvāk pietuvoties spēja čehiete Nikola Ogrodņīkova, kura šķēpu ar pirmo piegājienu meta 61,85 metru attālumā un izcīnīja sudraba medaļu.

Savukārt trešo labāko rezultātu uzrādīja lietuviete Liveta Jasunaite, kura vistālāko metienu izpildīja ceturtajā mēģinājumā, šķēpu raidot 61,59 metrus tālu.

Jau ziņots, ka Palameika ceturtdien kā vienīgā no trim Latvijas šķēpmetējām iekļuva finālā. Latvijas rekordiste savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 60,21 metru tālu, kas bija sestais tālākais metiens starp visām kvalifikācijas dalībniecēm.

Palameikas sezonas labākais rezultāts ir 62,98 metri, ko viņa maijā sasniedza "Rīgas kausu" sacensībās, kas viņai dod astoto vietu Eiropas rangā. Savukārt šķēpmetējas personīgais rekords, kas reizē ir arī valsts rekords, ir 66,18 metri.

Pieredzējušajai sportistei šis ir jau piektais Eiropas čempionāts, 2014.gadā Cīrihē Palameikai izcīnot ceturto vietu, bet divus gadus vēlāk Amsterdamā paliekot septītajā pozīcijā. Zīmīgi, ka arī 2010. un 2012.gadā viņa tika finālā, ieņemot astoto vietu.

Jau ziņots, ka ceturtdien kvalifikāciju nepārvarēja Anete Kociņa un Līna Mūze, kuras ieņēma attiecīgi 17. un 19.vietu.

Aģentūra LETA jau informēja, ka Latvijas sprintere Sindija Bukša piektdien savainojuma dēļ nepiedalījās Eiropas čempionātā 200 metru distances pusfinālā.

Vēl piektdien rīta programmā kārtslēkšanas kvalifikācijā startēja Mareks Ārents, kurš sākuma augstumu 5,16 metri pārvarēja ar otro piegājienu, bet pēc tam ar pirmo reizi viņš pārlēca 5,36 metrus. Savukārt nevienā no trim reizēm latvietis nepārlēca 5,51 metru, noslēgumā ierindojoties dalītā 22.vietā.

Vēl piektdien pēcpusdienā kvalifikāciju aizvadīja trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, kurš ar rezultātu 16,26 metri ierindojās 17.vietā un finālā neiekļuva. Latvieša lēcieni bija stabili, jo pirmajā mēģinājumā viņam padevās 16,23 metri, bet otrajā - 16,20. Savukārt beidzamajā piegājienā viņš aizlēca vistālāk. Misānam līdz labāko divpadsmitniekam pietrūka 15 centimetri.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien Gunta Latiševa-Čudare izcīnīja desmito vietu 400 metru skrējienā, nedaudz atpaliekot no fināla, kamēr Rolands Štrobinders palika 11.vietā šķēpmešanā vīriešiem. Tāpat šķēpmešanā Gatis Čakšs un Patriks Gailums trešdien netika finālā, sacensības noslēdzot attiecīgi 13. un 14.vietā, bet Anete Kociņa un Līna Mūze ceturtdien šķēpmešanā dāmām ierindojās attiecīgi 17. un 19.vietā.

Vēl trešdien Jānis Leitis izcīnīja 15.vietu 400 metru distancē, finišējot pēc 45,53 sekundēm, otro reizi divu dienu laikā labojot Latvijas rekordu, kamēr Lauma Grīva ceturtdien tāllēkšanā ierindojās 18.vietā. Vēl Maksims Sinčukovs otrdien izcīnīja 20.vietu Eiropas čempionāta sacensībās 400 metru barjerskrējienā. Līga Velvere 800 metru skrējienā piedzīvoja fiasko, paliekot vien 29.vietā 32 dalībnieču konkurencē, kamēr soļotājs Arnis Rumbenieks nesasniedza finišu 50 kilometru distancē.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā Latviju pārstāv 17 sportisti. Vēl maratona distancei pieteikti Ilona Marhele un Jānis Višķers.

Jau iepriekš bija zināms, ka daudzcīņā dāmām nestartēs Latvijas pēdējo gadu titulētākā vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura arī joprojām atgūstas no traumas.

Eiropas čempionāts Berlīnē noslēgsies svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi