Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uzzinot par dopinga kontroli, dalību no sacensībām atsauc 36 Krievijas vieglatlēti

Uzzinot, ka uz sacensībām ir ieradusies dopinga kontrole, vieglatlētikas sacensībās Irkutskā savu dalību pēkšņi atsaukuši 36 Krievijas atlēti, rosinot aizdomas, ka viņi varētu būt lietojuši aizliegtās vielas, vēsta laikraksts Sport express.

Šis gadījums noticis Sibīrijas federālā apgabala ziemas čempionātā vieglatlētikā, kas norisinājās Irkutskā. Sportisti savu atsaukumu no sacensībām pamatojuši ar saslimšanu.

Kā norāda Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) sporta direktors Andrejs Kruporušņikovs, tad tieši federācija ierosināja veikt dopinga pārbaudi sacensībās, taču par pēkšņo atteikumu lielo skaitu VFLA bijusi pārsteigta.

"Mēs neko tādu negaidījām. Šobrīd cenšamies noskaidrot, cik īsti sportisti atsauca savu dalību. Iespējams, ka pusei bija kādas sadzīviskas problēmas, taču šobrīd to tieši nevaram pateikt," sacīja federācijas pārstāvis. Viņš pieļāva, ka daļai sportistu patiesi varēja būt veselības problēmas, bet vēl daļa uz sacensībām nemaz neieradās.

VFLA plāno vērsties Krievijas Antidopinga aģentūrā (RUSADA), lai tā veltītu papildus uzmanību tieši tiem sportistiem, kuri pēkšņi atsauca savu dalību.

Jau vēstīts, ka Krievijas vieglatlētikā pēdējos gados bijuši daudzi dopinga skandāli, kā rezultātā Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) aizpērn diskvalificēja šīs valsts vieglatlētikas federāciju (VFLA), aizliedzot Krievijas sportistiem piedalīties starptautiskās sacensībās. Diskvalifikācijas joprojām ir spēkā, tāpēc Krievijas atlēti starptautiskās sacensībās var piedalīties tikai ar īpašām atļaujām.

Krievija tiek vainota plašā valsts atbalstītā dopinga sistēmas izveidē, kā rezultātā Krievija ar savu komandu nevarēs piedalīties Phojnčhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Top komentāri

jo ho ho
j
lai rusņa tagad šos slimniekus arī čurina .
Neslāvs
N
Nomīza ?!
Pudelīte
P
Vaimandieniņ, kāda nelaime! Ja gribētu noskaidrot, tad aizbrauktu pie tiem slimniekiem uz mājām un izčurinātu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi