Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kēls turpinās vadīt Latvijas volejbola izlasi

Igaunijas speciālists Avo Kēls turpinās vadīt Latvijas vīriešu volejbola izlasi, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes loceklis Kaspars Timermanis.

Pašlaik 56 gadus vecais Kēls pie Latvijas izlases stūres stājās 2017.gada oktobrī. Toreiz vienošanās tika panākta uz vienu Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, pēc kura beigām tiktu vērtēta līguma pagarināšana. Tiesa, Igaunijas speciālista vadībā komandai neizdevās kvalificēties finālturnīram.

Tomēr nu arī pēc LVF vadības maiņas pagarināta sadarbība ar Kēlu ar uzdevumu iekļūt 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Ar Kēlu sadarbība tiek turpināta, un viņa vadībā izlase šogad pirmo reizi spēlēs Eiropas Zelta līgā. Divu nedēļu laikā viņam jāsagatavo paplašinātais kandidātu saraksts, lai volejbolistu klubus varētu laicīgi informēt par izlases plāniem," skaidroja Timermanis. "Pirms Eiropas Zelta līgas pagaidām plānots aizvadīt pārbaudes mačus ar Baltkrieviju, bet pēc turnīra paredzēta valstsvienības tuvāko kandidātu treniņnometne, kas notiks jūlijā. Tur uzsvars būs vairāk uz jaunajiem spēlētājiem."

"Ja sieviešu izlasei dots uzdevums vismaz pacīnīties par iekļūšanu Eiropas čempionātā, vīriešu komandai mērķis ir tajā iekļūt. Šāds uzdevums dots arī trenerim," neslēpa Timermanis.

Ar sieviešu izlasi darbu turpinās Inguna Minusa, kurai arī tuvāko pāris nedēļu laikā jāiesniedz paplašinātais kandidāšu saraksts un jāizstrādā šī gada programma. Sagaidāms, ka komanda piedalīsies jaunizveidotā Ziemeļeiropas valstu turnīrā, kur pagaidām paredzēta tikšanās ar Dānijas un Norvēģijas izlasēm.

"Saredzam potenciālu, ka sieviešu izlase nākamajā kvalifikācijas ciklā var nospēlēt labāk nekā iepriekšējā," uzskata Timermanis.

Sieviešu izlase šī gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nespēja uzvarēt nevienā setā.

Šobrīd arī nav skaidrības, vai šovasar Jūrmalā notiks Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā, jo tas vēl ir jānoprecizē ar Starptautisko Volejbola federāciju (FIVB) un citām iesaistītajām pusēm. Tomēr Timermanis pauda pārliecību, ka vasarā augsta līmeņa sacensības ar spēcīgu ārvalstu pludmales volejbolistu līdzdalību tiks rīkotas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka par jauno LVF prezidentu kļuvis Jānis Buks, viņam šajā amatā nomainot Ati Sausnīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi