Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vīriešu volejbola izlase kapitulē Igaunijai

Latvijas vīriešu volejbola valstsvienība svētdien "Arēnā Rīga" par "gadsimta cīņu" nodēvētā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlē ar 1-3 (22:25, 17:25, 25:22, 19:25) kapitulēja Igaunijas izlasei, līdz minimumam samazinot savas izredzes kvalificēties finālturnīram.

Āvo Kēla trenētie Latvijas izlases volejbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā cieta otro zaudējumu tikpat spēlēs, kamēr igauņiem šis bija pirmais mačs šajā grupā.

Latvijas izlasē 15 punktus guva Hermans Egleskalns, kamēr Atvars Ozoliņš pievienoja astoņus, bet Andis Cimoška septiņus punktus. Tikmēr Igaunijas izlasē pa 17 punktiem guva Renē Tepans, Roberts Tēts un Timo Tamemā.

Spēle, kurā klātienē bija arī aptuveni 3000 igauņu izlases atbalstītāju, sākās līdzvērtīgi, pirmā seta sākumā nevienai komandai pārsvaru negūstot. Tomēr pēc tam Latvijas izlases volejbolisti jeb "vilki", savu kļūdu dēļ nonāca iedzinējos ar 14:17. Mājinieki gan vēl spēja panākt izlīdzinājumu, tomēr seta beigās labāki bija viesi.

Otrā seta sākumā Latvijas izlase beidzot spēja panākt nelielu pārsvaru 7:5, taču pēc tam atkal laukuma saimnieku spēla pajuka, kļūdoties gan servēs, gan uzņemšanā, ļaujot Igaunijai panākt 14:10, beigās arī svinot drošu uzvaru setā ar 25:17.

Līdzīgs scenārijs sākumā bija arī trešajā setā, kurā Latvija vispirms bija nelielā vadībā, tad igauņi panāca 9:9 un bija arī vadībā ar 19:18. Tiesa, šoreiz Latvijas izlases vīri pārādīja raksturu, seta beigas nospēlejot daudz labāk, uzvarot ar 25:22 un atgriežot intrigu mačā.

Tomēr ceturtajā setā Igaunija atguvās un jau sākumā ieguva vadību, kuru turpinājumā spēja palielināt līdz 17:11, beigās svinot arī drošu uzvaru.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikāciju trešdien sāka ar 0-3 (23:25, 27:29, 13:25) viesos negaidīti pārliecinoši zaudējot Izraēlai.

Latvijas izlasei vēl gaidāmas divas spēles kvalifikācijā, kas notiks nākamā gada sākumā, vispirms viesojoties Igaunijā, bet tad uzņemot Izraēlu.

Tikmēr Igaunijas izlase nākamajā nedēļā aizvadīs divus mačus pret Izraēlu.

Svētdienas mačs bija īpašs Latvijas izlases galvenajam trenerim Kēlam, kurš savulaik ilgus gadus vadīja arī Igaunijas izlasi, bet kopš šī gada strādā ar Latvijas vīriem. Tāpat Igaunijas izlases rindās spēlēja Āvo Kēla dēls Markuss Kēls.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015. un 2017.gadā. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet pērn igauņi palika 13.vietā.

Pirms šī kvalifikācijas turnīra Latvija aizvadīja piecas pārbaudes spēles, mērojoties spēkiem ar Portugāli un Zviedriju, izcīnot četras uzvaras.

Lai Latvija pēc 24 gadu pārtraukuma kvalificētos Eiropas čempionāta finālturnīram, grupā jāuzvar vai jābūt starp piecām labākajām otro vietu ieņēmušajām komandām no septiņām.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbola izlase jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi