Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas volejbolisti neveiksmīgo EČ kvalifikāciju noslēdz ar uzvaru pār Izraēlu

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien ar uzvaru noslēdza sev neveiksmīgo Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikāciju.

Latvieši Jelgavā sīvā cīņā ar rezultātu 3-1 (28:26, 24:26, 25:23, 25:23) pārspēja Izraēlas valstsvienību.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Reinis Pekmans, 17 punktus guva Armands Āboliņš, bet 14 punkti bija Tomam Švanam.

Kvalifikācijas B grupā ar 12 punktiem četrās spēlēs triumfēja Igaunija, bet pa trim punktiem guva Izraēla un Latvijai. Otro vietu gan ieņēma izraēlieši, kuri pirmajā savstarpējā mačā latviešu uzvarēja trīs setos.

Latvijas izlase iepriekšējās trīs kvalifikācijas spēlēs divreiz piekāpās Igaunijai un vienu reizi zaudēja Izraēlai, trīs mačos uzvarot tikai vienu setu. Iepriekšējā mačā latvieši svētdien Tartu ar 0-3 (20:25, 11:25, 21:25) piekāpās Igaunijai.

Latvijas komandai šajos mačos nevar palīdzēt traumu ārstējošais Hermans Egleskalns, kurš nesen tika nosaukts par valsts gada labāko volejbolistu, turklāt problēmas ir arī citiem spēlētājiem, kā rezultātā svētdien pret igauņiem pieteikti tika vien 11 volejbolisti.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015., 2017.gadā un spēlēs arī nākama gada meistarsacīkstēs. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet 2017.gadā igauņi palika 13.vietā.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbola izlase pagājušajā gada jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā, bet nākamsezon startēs jau Zelta līgā.

Latvijas volejbola izlases spēlētāji mačā ar Izraēlu:

Jānis Jansons, Ingars Ivanovs (visi - "Limbaži"/MSĢ), Aleksandrs Avdejevs, Armands Āboliņš, Andis Cimoška, Andrejs Zavorotnijs, Vladimirs Visockis (visi - RTU/"Robežsardze"), Aleksandrs Kudrjašovs ("Kokkolan Tiikerit", Somija), Atvars Ozoliņš, Toms Švans (abi - "Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi