Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Pļaviņš/Fokerots izcīna zelta medaļas Eiropas čempionātā pludmales volejbolā

Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots svētdien Hāgā izcīnīja zelta medaļas Eiropas čempionātā pludmales volejbolā.

Finālspēlē Pļaviņš/Fokerots, kuri bija izsēti ar 25.numuru, ar rezultātu 2-1 (17:21, 22:20, 15:5) pārspēja olimpisko spēļu vicečempionus Nilsu Ēleru/Klemensu Vikleru (3.)

Zīmīgi, ka Pļaviņš un Fokerots sākotnēji bija meistarsacīkšu rezervistu sarakstā un turnīrā varēja startēt tikai tāpēc, ka no tā atteicās citi dueti. Izcīnītais Eiropas čempionu tituls ir dueta lielākais kopīgais panākums.

“Piektdien mums pazvanīja, tūlīt iegādājāmies lidmašīnas biļetes un pirmdien bijām šeit, lai trenētos un mēģinātu sagatavoties Eiropas čempionātam. Tas ir traki,” pēc fināla LTV7 tiešraidē turnīra organizatoriem par savu čempionu gājienu teica Mārtiņš Pļaviņš.

“Šobrīd tā nešķiet īstenība. Šobrīd savas sajūtas ir ārkārtīgi grūti saprast. Tas ir vienkārši brīnišķīgi,” par uzvaru teica Kristians Fokerots, kurš ne pēc pēdējās izspēles, ne, saņemot kausu un medaļas, vēl nespēja noticēt notikušajam.

Plānots, ka Pļaviņš un Fokerots Latvijā atgriezīsies pirmdien plkst.13.10 ar reisu no Amsterdamas.

 

Trīskārtējam olimpisko spēļu dalībniekam un Londonas spēļu bronzas laureātam pārī ar Jāni Šmēdiņu Pļaviņam augstākā vieta Eiropas meistarsacīkstēs pārī ar Šmēdiņu bija 2010.gadā Berlīnē izcīnītās bronzas medaļas. 19 gadus vecais Fokerots bija šāda ranga sacensību debitants.

Pirms tam pusfināla spēlē latvieši ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:19) guva virsroku pār nīderlandiešiem Stevenu van de Veldi un Metjū Immersu (4.).  Otrā pusfinālā Ēlers/Viklers ar 2-1 (18:21, 21:17, 16:14) pārspēja itāļus Samuēli Kotafavu/Paolo Nikolai (7.).

Pusfinālā zaudējušo komandu duelī spēlē par bronzu ar rezultātu 2-1 (21:17, 17:21, 16:14) uzvarēja nīderlandieši. 

Latvieši pamatturnīrā uzvarēja visās trīs spēlēs un izslēgšanas turnīru sāka no astotdaļfināla, "play-off" nākamajās divās spēlēs uzvarot divos setos,

Iepriekšējā čempionātā Latvija vīriešu turnīrā pārstāvēta nebija.

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova piektdien zaudēja ceturtdaļfinālā un meistarsacīkstes noslēdza dalītā piektā vietā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmais pārsteigums

Prizmas hokejisti sezonas debijas spēlē sarūgtina čempionus.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi