Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Pusceļā vadošajās pozīcijās

Volejbolisti Jelgavā pārspēj grupas favorīti Slovākiju.

Tuvu maksimumam Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā vasarā izcīnījušas Latvijas volejbola izlases, iegūstot vadību savās grupās un sperot soli tuvāk 2026. gada finālturnīram. "Esam sasnieguši labāko, ko varējām iegūt pirmajās spēlēs, bet tā ir tikai puse darba," vīriešu volejbola valstsvienības galvenais treneris Rainers Vasiļjevs brīdināja, ka pēc gada kvalifikācijas turpinājumā jābūt tikpat noskaņotiem, lai iegūtās priekšrocības nosargātu. 

Vasiļjeva vadībā volejbolisti teicami aizvadīja saspringtas setu galotnes, kas svētdien Jelgavā nodrošināja 3-1 (25:23, 21:25, 26:24, 25:21) uzvaru pār kvalifikācijas grupas favorīti Slovākiju. "Esmu laimīgs, ka spējām demonstrēt kvalitatīvu volejbolu. Visā gatavošanās posmā izvēlējāmies pareizo stratēģiju, jo vēl pagājušajā nedēļā mēs nebūtu tik gatavi spēlei kā šodien," norādīja Igaunijas treneris. Pēc vairākām vadības maiņām spēles pirmajā setā Toma Švana bloks palīdzēja atspēlēt deficītu tā galotnē un agresīva serve piespieda pretiniekus kļūdīties izšķirošā brīdī. Pirmajā setā ar rezultatīvu uzbrukumu punktu pielika Renārs Pauls Jansons, bet līdzīgā situācijā trešajā – viņu nomainījušais Hermans Egleskalns. Īpaši svarīgi bija uzvarēt saspringtu galotni pēc krituma otrajā setā, kur likstas ar serves uzņemšanu ļāva pretiniekiem iegūt pat sešu punktu pārsvaru. Ceturtajā setā notikumus laukumā jau kontrolēja mājinieki. Ar 14 gūtiem punktiem rezultatīvākais bija Kristaps Šmits, 13 punkti Tomam Vanagam, bet 12 guva Egleskalns. 

"6:1 divās spēlēs nav slikti, bet mums jādomā tālāk. Tagad spēlētājiem būs klubu sezona, un izlasēm, kurām nav 40 spēlētāju kandidātu saraksta, galvenais ir, lai visi pēc sezonas būtu veseli. Tad novērtēsim kondīciju un sāksim gatavoties nākamajām spēlēm," norādīja Vasiļjevs. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies grupas uzvarētāji un pieci labākie no septiņu grupu otro vietu ieguvējiem. 

Līderpozīcijā savā grupā nokļuvušas arī volejbolistes, kurām šonedēļ paredzētā spēle Bosnijā nenotiks, par ko jau ieskaitīta tehniskā uzvara.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi