Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Atlikusi nedēļa līdz 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu kandidātu paziņošanai

Pirmdien, 1.oktobrī, Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji Rīgā tikās ar Latvijas Olimpiskās komitejas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Siguldas novada pašvaldības un bobsleja un kamaniņu trases Sigulda pārstāvjiem, lai pārrunātu Stokholmas pieteikuma progresu, kā arī vienotos par iesaistīto partneru pienākumiem, kas galvenokārt saistīti ar garantiju sniegšanu attiecībā uz spēļu norisi gan Zviedrijā, gan Latvijā, informē Siguldas novada pašvaldībā.

"Ceram, ka jau nākamajā nedēļā, sagaidot Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu, kad tiks nosaukti trīs kandidāti uz 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu, Sigulda nostiprinās savas pozīcijas pasaules sporta arēnā. Šis lēmums nozīmēs Starptautiskās Olimpiskās komitejas atbalstu mūsu sagatavotajam pieteikumam, kura ilgtspējīga un gudra īstenošana ir nozīmīgākais pašvaldības vidēja termiņa uzdevums Siguldas attīstībā," vērtē Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, norādot, ka Latvijas un Zviedrijas pārstāvju tikšanās norisinājās nedēļu pirms tam, kad Starptautiskā Olimpiskā komiteja 9.oktobrī ģenerālajā asamblejā Buenosairesā paziņos kandidātus, kuri piedalās tālākajā procesā uz 2026.gada Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu.

Šobrīd Siguldas novada pašvaldība turpina uzsākto procedūru par zemes iegādi olimpiskā ciemata būvniecībai renes sporta veidu sportistiem, savukārt bobsleja un kamaniņu trase Sigulda, pamatojoties uz saņemto inženieru atzinumu par iespēju veikt virāžu pārbūvi bobsleja četrinieku sacensību piemērošanai, tādā veidā palielinot trasē notiekošo sacensību skaitu, kā arī kvalificēšanos olimpisko spēļu norisei, sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju virza tālāk trases pārbūves jautājumus.

Mājvieta 2026.gada olimpiskajām spēlēm tiks nosaukta 2019.gada septembrī. 

Jau ziņots, ka uz 2026.gada olimpisko spēļu rīkošanu pretendē arī Kalgari (Kanāda), Erzuruma (Turcija), Milāna un Kortīna d'Ampeco (Itālija) un Stokholma (Zviedrija). Stokholmas kandidēšana īpaši aktuāla ir Latvijai, jo tā sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā vēlas aizvadīt Siguldas trasē.

Iepriekš savu kandidatūru atsauca zemestrīces skartā Japānas pilsēta Saporo. Savukārt jūnija sākumā Šveices kantona Valē iedzīvotāji referendumā neatbalstīja Sjonas pilsētas kandidēšanu, bet mēnesi vēlāk no cīņas par olimpiādi izstājās Austrijas pilsētu Grācas un Šlādmingas apvienotā kandidatūra.

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietai Phjončhanai no Dienvidkorejas savulaik rīkot četrgades nozīmīgāko forumu bija tikai divas konkurentes - Minhene (Vācija) un Ansī (Francija), kamēr Ķīnas galvaspilsēta Pekina uzvarēja cīņā par tiesībām rīkot 2022.gada Ziemas olimpiskās spēles ar tikai vienu citu pilsētu - Almati no Kazahstānas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi