Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika finišē punktos PK pēdējā posma sprintā, uzvar Kuzmina

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Holmenkollenē, Norvēģijā, izcīnīja dalītu 34.vietu Pasaules kausa pēdējā, devītā, posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās.

Tikmēr uzvaru svinēja Slovākijas biatloniste Anastasijas Kuzmina, kura šajā disciplīnā nodrošināja arī Mazo kristāla globusu. 34 gadus vecā Kuzmina finišēja ar laiku 19 minūtes un 56,2 sekundes, šaušanā kļūdoties vienu reizi.

Otrajā vietā ar precīzu šaušanu ierindojās vāciete Franciska Proisa, kura no uzvarētājas atpalika 21,2 sekundes, savukārt 25,1 sekundi Kuzminai zaudēja tautiete Paulina Fialkova, kura arī šāva bez kļūdām. Proisa startēja sacensību beigās un izjauca Slovākijas dubultuzvaru.

Pēc pirmās šaušanas labāko rezultātu uzrādīja itāliete Doroteja Vīrere, kura šāva nekļūdīgi un par 1,4 sekundēm apsteidza norvēģieti Tirilu Ekhofu. Tikmēr Vīreres tautiete Lisa Vitoci pirmajā šaušanā kļūdījās trīs reizes un šautuvi pameta 92.vietā, vairāk kā minūti zaudējot līderei. Pirms šī posma Vīrere un Vitoci ar vienādu punktu skaitu bija Pasaules kausa kopvērtējuma vadībā, bet Vitoci kļūdas šaušanā liedza viņai pacīnīties ar savu tautieti.

Pirms otrās šaušanas līdere bija Ekhofa, taču pieļāva vienu kļūdu un noslīdēja uz piekto vietu. Vadībā pēc šaušanas stāvus izvirzījās Kuzmina, kura bija nekļūdīga. No viņas par 11,1 sekundi atpalika Fialkova, savukārt Proisa zaudēja 15,9 sekundes. Pēdējā aplī Kuzmina palielināja pārsvaru pār savām sekotājām un nosargāja pirmo vietu. Savukārt cīņā par otro vietu vāciete Proisa apsteidza Fialkovu.

Tikmēr Vitoci ar piecām kļūdām finišēja tikai 68.vietā.

Savukārt Bendika šaušanā guļus tika galā ar visiem mērķiem un šautuvi pameta 27.vietā, no līderes atpaliekot 21,5 sekundes. Uz otro šautuvi Bendika ieradās 31.vietā, taču pieļāva vienu kļūdu un noslīdēja uz 35.vietu, tomēr ceļā uz finišu viņai izdevās panākt igaunieti Regīnu Oju un finišēt dalītā 34.vietā. Bendikai šodien bija 51.ātrākais solis distancē.

Tikmēr Pasaules kausa debitante Jūlija Matvijenko veica trīs soda apļus un bija pēdējā starp 106 finišējušajām sportistēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 882 punktiem ir Vīrere, kura par 30 punktiem apsteidz Vitoci, kamēr trešā ar 791 punktu ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura ceturtdien bija sestā.

Cīņā par Lielo kristāla globusu netiks ņemti vērā biatlonistu divi sliktākie rezultāti.

Savukārt Bendika tikusi pie 129 punktiem, kas viņai dod 45.vietu.

Piektdien desmit kilometru sprintā sacentīsies vīri, sestdien notiks iedzīšana, bet svētdien Pasaules kausa sezona noslēgsies ar masu starta sacensībām.

Bendikai šī sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu, tomēr turpinājums nesekoja, jo vairs nevienā posmā viņa pirmajā divdesmitniekā nav iekļuvusi. Savukārt vēl februāra izskaņā viņa kopā ar Andreju Rastorgujevu izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta jaukto pāru stafetē.

Iepriekšējās divās nedēļās notikušajā pasaules čempionātā Bendika labāko rezultātu sasniedza sprintā, kur izcīnīja 17.vietu.

Tikmēr 21 gadu vecā Matvijenko ir Pasaules kausa sacensību debitante.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā ir deviņi posmi, kā arī pasaules čempionāts, kas arī bija Pasaules kausa ieskaitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi