Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika iedzīšanā pakāpjas uz 28.vietu

Latvijas vadošā biatloniste Baiba Bendika svētdien Austrijā izcīnīja 28.vietu Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Uzvaras laurus plūca norvēģiete Tirila Ekhofa, kura šāva nekļūdīgi, finišēdama pēc 29 minūtēm un 14,6 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja zviedriete Hanna Ēberja, kura neaizvēra divus mērķus un uzvarētājai zaudēja 25,8 sekundes, bet trešā ar vienu kļūdu un 35,3 sekunžu deficītu bija Ekhofas tautiete Ingrīda Lanmarka-Tandrevolla.

Nepilnas astoņas sekundes aiz goda pjedestāla bija francūziete Žistīna Bresā, piekto vietu ieņēma Paulīna Fialkova no Slovākijas, bet pirmo sešinieku noslēdza Francijas biatloniste Anaisa Beskona. Sprintā uzvarējusī itāliete Doroteja Vīrere pieļāva piecas kļūdas šautuvē un samierinājās ar devīto vietu.

Bendika distanci sāka ar 36.numuru un pirmajā ugunslīnijā bija nekļūdīga, kas ļāva pakāpties uz 32.vietu. Nākamajā šaušanā viņai viena kļūda, taču tas netraucēja veikt vēl divu vietu kāpumu. Trešajā šaušanā cēsniece aizvēra visus mērķus un bija jau 24.pozīcijā, bet pēc ceturtās ugunslīnijas, kas atnesa vēl vienu soda apli, viņa atkāpās uz 25.vietu.

Finišā Bendika uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 15,6 sekundes, kas deva 28.vietu. Arī distancē viņai bija 28.rezultāts.

Jau ziņots, ka Bendika piektdien sprinta sacensībās izcīnīja 36.vietu, savukārt sestdien viņa 170 kilometrus attālajā Ridannā piedalījās Starptautiskās biatlona savienības (IBU) Kausa 7,5 kilometru sprintā, kur ar ātrāko soli trasē un četrām kļūdām izcīnīja 22.vietu.

Uzvaru piektdienas sacensībās izcīnīja Lielā kristāla globusa ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas. Bendika uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 27,7 sekundes, tāpēc ar šādu deficītu viņai arī svētdien bija jāuzsāk iedzīšana.

Tikmēr Jūlija Matvijenko starp 105 distancē pieteiktajām sportistēm finišēja 89.vietā, lai arī kļūdījās tikai vienu reizi otrajā šautuvē, kā rezultātā viņa iedzīšanā nepiedalījās, jo tajā startē tikai 60 ātrākās sportistes.

Bendika pirmajā posmā sprintā ierindojās 34.vietā, bet individuālajā distancē bija 63.pozīcijā. Savukārt Matvijenko bija attiecīgi 104. un 99.vieta.

Savukārt plkst.15.15 pēc Latvijas laika sacensības uzsāks vīriešu stafetes komanda, kurā startēs Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Legrānu-Bornānu, Francijā, kur nākamnedēļ notiks sezonas trešais etaps.

Latvijas komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai šobrīd ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi