Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendikai 23.vieta PČ iedzīšanā, uzvaru gūstot Hermanei

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Estešundā, Zviedrijā, izcīnīja 23.vietu pasaules čempionāta sacensībās desmit kilometru iedzīšanā.

Par čempioni tika kronēta vāciete Denīze Hermane, kura ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, finišēdama pēc 31 minūtes un 45,9 sekundēm.

Tikmēr pie sudraba godalgas tika norvēģiete Tirila Ekhofa, kura finiša spurtā pārspēja vācieti Lauru Dālmeieri. Ekhofai bija divi soda apļi, bet Dālmeierei viens, abām uzvarētājai zaudējot attiecīgi 31,4 un 31,6 sekundes.

Vairāk nekā minūti no goda pjedestāla atpalika norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, piektā bija zviedriete Hanna Ēberja, bet pirmo sešinieku noslēdza Slovākijas biatloniste Anastasija Kuzmina, kura piektdien uzvarēja sprintā, bet svētdien iedzīšanā pieļāva septiņas kļūdas.

Tikmēr Bendika veica piecus soda apļus, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 22,4 sekundes.

Jau ziņots, ka piektdien sprintā Bendika izcīnīja 17.vietu, kas pasaules čempionātos viņai ir labākais rezultāts.

Pasaules čempionātā biatlonisti cīnās arī par punktiem kopvērtējumā, kur sievietēm par līderi kļuvusi itāliete Lisa Vitoci, kura iekrājusi 764 punktus un par sešiem punktiem apsteidz savu tautieti Doroteju Vīreri, kamēr trešā ar 718 punktiem ir Kuzmina. Vitoci svētdien bija desmitā, bet Vīrere finišēja desmit pozīcijas zemāk.

Savukārt Bendika tikusi pie 114 punktiem, kas viņai dod 46.vietu.

Plkst.17.30 trasē dosies vīri, Latviju pārstāvot Andrejam Rastorgujevam. Sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pasaules čempionāts sākās ceturtdien, kad 2x6+2x7,5 kilometru jauktajā stafetē uzvaru guva Norvēģijas biatlonisti, bet Latvijas izlase ar Bendiku, Jūliju Matvijenko, Aleksandru Patrijuku un Robertu Slotiņu tika apdzīta par apli, tobrīd esot 23.vietā. Savukārt piektdien 7,5 kilometru sprintā Bendika izcīnīja augsto 17.vietu, bet Matvijenko bija pēdējā 93 finišējušo sportistu konkurencē.

Tikmēr sestdien Rastorgujevs desmit kilometru sprintā vīriešiem bija 14.vietā, Slotiņš bija 87.pozīcijā, bet Patrijuks ieņēma 91.pozīciju starp 103 sportistiem.

Nākamnedēļ pasaules čempionātā medaļu komplekti tiks dalīti arī individuālajās distancēs, jauktajā pāru stafetē, stafetēs un sacensībās ar masu startu.

Latvijas vadošā sieviešu biatloniste Bendika pasaules čempionātos līdz šim ar augstvērtīgiem rezultātiem nebija izcēlusies - labākais sasniegums bija pirms diviem gadiem Hohfilcenē iegūtā 27.vieta iedzīšanā. Pārējos startos viņa tikai reizi spēja iekļūt labāko piecdesmitniekā.

Bendikai šī sezona sākās lieliski, jo pirmajā posmā viņa izcīnīja augsto piekto vietu 15 kilometru individuālajā distancē, šajā disciplīnā sasniedzot karjeras rekordu, tomēr turpinājums nesekoja, jo vairs nevienā posmā viņa pirmajā divdesmitniekā nav iekļuvusi. Savukārt vēl februāra izskaņā viņa kopā ar Rastorgujevu izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta jaukto pāru stafetē.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi