Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bendikai ar astoņām soda minūtēm pasaules biatlona čempionātā 67.vieta 15 kilometru individuālajā distancē

Latvijas biatlonistes Baiba Bendika otrdien Nove Mesto, astoņas reizes kļūdoties šaušanā, pasaules čempionātā biatlonā ieņēma 67.vietu 15 kilometru individuālajā distancē, Sandra Buliņa ierindojās 69. un Annija Keita Sabule - 73.vietā.

Par čempioni individuālajās disciplīnās pirmoreiz kļuva perfekti šāvusī itāliete Liza Vitoci, kura trasi veica 40 minūtēs un 2,9 sekundēs.

Bendika šaušanā guļus netrāpīja trešo šāvienu, bet ilgi gatavojās piektajam šāvienam, trāpot mērķī. Šaušanā stāvus Bendika netrāpīja trīs pirmos šāvienus, bet vēl vienu soda minūti nopelnīja pēdējā šāvienā.

Otrajā šaušanā guļus Bendika nopelnīja vēl divas soda minūtes, bet šaušanā stāvus viņa nopelnīja vēl vienu soda minūti, sacensības beidzot ar astoņām kļūdām šaušanā. Tas viņai ļāva ieņemt 67.vietu, uzvarētājai zaudējot septiņas minūtes un 46,2 sekundes.

Slēpošanā Bendika sasniedza ceturto ātrāko laiku, līderei francūzietei Žistīnei Brezā-Bušē piekāpjoties minūti un 17,5 sekundes.

Buliņa pirmajās divās šaušanās netrāpīja pa diviem šāvieniem, bet nākamajās divās ugunslīnijās bija precīza. Tas viņai ļāva ieņemt 69.vietu, Vitoci zaudējot septiņas minūtes un 51,9 sekundes.

Sabule sacensības sāka ar precīzu šaušanu guļus, nākamajās trīs ugunslīnijās kļūdoties pa reizei. Viņa 92 biatlonistu konkurencē finišēja 73.vietā, uzvarētājai piekāpjoties astoņas minūtes un 20,2 sekundes.

Savu pirmo medaļu pasaules meistarsacīkšu individuālajās disciplīnās izcīnīja perfekti šāvusī vāciete Janīna Hetiha-Valca, kura uzvarētājai trasē zaudēja 20,5 sekundes, ieņemot otro vietu, bet trešā ar vienu soda minūti bija francūziete Žilija Simona, kurai pēc trim uzvarām pirmajās trīs sacensībās Čehijā tā bija jau ceturtā medaļa šajā čempionātā.

Ceturtā finišēja pasaules čempionātu debitante vāciete Selīna Grošana, kura sašāva visus 20 mērķus un Vitoci zaudēja minūti un 1,1 sekundi. Piektā ar precīzu šaušanu bija vāciete Vanesa Foigta (+1:06,2), bet sestā - francūziete Lū Žanmono (+1:10,6), kura nopelnīja vienu soda minūti.

Bendika Čehijā sasniedza Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātos sieviešu sacensībās, izcīnot piekto vietu sprintā, bet iedzīšanā viņa ierindojās 11.vietā. Latvijas sportiste kā jauktajā stafetē, tā abās individuālajās sacensībās trasē demonstrēja teicamu ātrumu, sprintā tikai kļūdai šaušanā viņu šķirot no godalgas. Augstvērtīgie rezultāti pirms individuālās distances ļāva cēsniecei pretendēt uz dalību sacensībās ar kopēju startu.

"Klasikā" Bendikas karjeras labākais rezultāts pasaules meistarsacīkstēs joprojām ir 2020.gadā Antholcā izcīnītā 25.vieta.

Sabulei un šādu sacensību debitantei Buliņai līdz šim bijuši pieticīgi rezultāti.

Trešdien individuālajā distancē sacentīsies vīrieši, bet nedēļas turpinājumā notiks mači jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi