Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cauce par aizvadīto sezonu gandarīta

Aizvadīto sezonu pieredzējusī Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce vērtē pozitīvi, lai gan vasarā viņai tika veikta pleca operācija, turklāt viņa ir apņēmusies startēt arī turpmāk.

Pašlaik 28 gadus vecā Cauce aizvadītās sezonas pasaules čempionātā bija 11. vietā, un šādu pozīciju viņa izcīnīja arī Eiropas meistarsacīkstēs, lai gan pēc pirmā brauciena bija pat ceturtā. Toties komandas sastāvā stafetē Cauce tika pie Eiropas čempionāta bronzas. Pasaules kausa ieskaitē Latvijas sportiste kopvērtējumā ierindojās astotajā pozīcijā.

"Sezonu vērtēju ar plusa zīmi. Esmu ļoti apmierināta, šī bija mana otra labākā sezona," sarunā ar aģentūru LETA gandarījumu par sezonu neslēpa Cauce. "Protams, bija brīži, kad negāja tik labi, taču sezonas laikā esmu daudz mācījusies. Centos pati sev atzīmēt visas kļūdas, pēc tam arī tās analizēt, lai varētu uzlabot sniegumu."

Cauce atzina, ka sezonas laikā nenācās saskarties ar kādām lielām grūtībām.

"Tika daudz eksperimentēts ar slidām un kamanām. Jāsaka, ka šosezon komanda bija īpaši vienota. Mēs bijām saliedēts kolektīvs, kurā visi bijām gatavi viens otram palīdzēt, treneri nekad neatteica kādu padomu," priecīga bija Cauce.

Pateicoties bronzai Eiropas čempionāta stafetē, Cauce nākamajā sezonā būs Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) A sastāvā. Uz posmiem Ziemeļamerikā kamaniņu braucēja gan devās par saviem un sponsoru piešķirtajiem līdzekļiem. "Šajos posmos es startēju labi, tāpēc milzīgs paldies jāsaka atbalstītājiem."

Runājot par nākotnes plāniem, sportiste plāno turpināt karjeru. "Jau iepriekš teicu, ka tas, vai turpināšu startēt arī nākamgad, ir atkarīgs no šīs sezonas. Jūtu, ka neesmu pilnībā izdarījusi visu, ko gribēju."

"Pagājušajā vasarā man tika veikta pleca operācija, tāpēc gaidīju, ka šī sezona nebūs īpaši laba, taču esmu patīkami pārsteigta. Sezona izvērtās daudz labāka, nekā biju plānojusi," noslēdza Cauce.

Cauce savas karjeras laikā piedalījusies jau divās olimpiskajās spēlēs - 2014. gadā Sočos un 2018. gadā Phjončhanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi