Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermaņa divnieks Eiropas čempionātā dalītā ceturtajā vietā

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermaņa un stūmēja Matīsa Mikņa divnieks sestdien Vācijas trasē Kēnigszē ierindojās dalītā ceturtajā vietā Eiropas čempionātā. Kēnigszē paralēli notiek arī Pasaules kausa ceturtais posms, kurā latviešu divniekam šoreiz dalīta piektā vieta.

Tikmēr par šī Pasaules kausa posma uzvarētājiem un Eiropas čempioniem kļuva vācieša Frančisko Frīdriha ekipāža, kas divu braucienu summā par 0,11 sekundēm apsteidza kanādieša Džastina Kripsa divnieku, kas pēc pirmā brauciena bija pirmajā vietā.

Savukārt sudrabu Eiropas čempionātā un trešo vietu posmā guva cits vācietis Johanness Lohners, kurš no tautieša atpalika par 0,43 sekundēm. Tikmēr Vecā kontinenta bronzu negaidīti sestdien guva Francijas pilota Romēna Enrī ekipāža, jo tā Pasaules kausa ieskaitē guva ceturto vietu. Vēl pēc pirmā brauciena francūži bija divas pozīcijas zemāk.

Posmā dalītu piekto vietu beigās ieguva Ķibermaņa un vācieša Niko Valtera ekipāžas, kurām līdz ar to ceturtā vieta Eiropā. Viņi no uzvarētājiem atpalika par 0,64 sekundēm.

Abus braucienus Ķibermanis veica ne pārāk sekmīgi. Pēc pirmā brauciena viņš vēl Eiropas ieskaitē bija ceturtajā vietā, tomēr pēc otrā brauciena viņu apsteidza Enrihs, bet nesekmīgu otro braucienu aizvadīja Valters, tāpēc viņš kopā ar latvieti summā dalīja ceturto pozīciju kontinentā.

Ķibermanis ir vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās, jo Ralfs Bērziņš šo posmu izlaiž, bet Oskars Melbārdis turpina atlabt pēc operācijas un šosezon, visticamāk, nestartēs.

Ķibermanis sezonas pirmajās divās sacensībās, kas notika Siguldā, divreiz bija otrais aiz olimpiskā čempiona Frančesko Frīdriha, bet pirms nedēļas Altenbergā latvietis ieņēma trešo vietu.

Svētdien būs sacensības četriniekiem, bet pirms tam sestdien dāmām par Eiropas čempioni tika kronēta vāciete Mariama Jamanka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi