Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ķibermanis ar trases un starta rekordiem četriniekiem līderis pēc PČ pirmās dienas

Vistleras trasē Kanādā aizvadīta pirmā sacensību diena bobslejā četriniekiem pasaules čempionātā. Oskars Ķibermanis kopā ar Matīsu Mikni, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu pēc tās ir līderu godā ar jaunu trases rekordu pirmajā braucienā un rekordu starta ieskrējienā otrajā. Frančesko Frīdrihs no Vācijas gan tagad atpaliek tikai par 0.04 sekundēm un Džastins Kripss par 0.11. Visai tuvu arī austrietis Benjamins Maijers un krievs Maksims Andrianovs, tāpat šveicietis Mihaels Fogts, kuram sestā vieta un pirmajā braucienā jauns ātruma rekords 156,92 km/h, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Kopā šajā pasaules čempionātā piedalās 23 ekipāžas, mūsējiem bija piektais starta numurs pēc sezonas reitinga, augstāk tikai pasaules kausa ieguvēja vācieša Frančesko Frīdriha ekipāža un arī tās trīs komandas, kas tika ielozētas ar pirmajiem trim numuriem.

Jau trešā ekipāža (šveicietis Fogts) pirmajā braucienā  uzlaboja trases rekordu, to izdarīja arī nākamās trīs ekipāžas – Maijers, Frīdrihs un Ķibermanis. Vēlāk mūsējos vairs neviena komanda nepārspēja un pēc pirmā brauciena Ķibermaņa kvartets apsteidza  kanādieti Kripsu par 0.08 sekundēm un Frīdrihu par  0.11. Tālu nebija  arī  Andrianovs, Maijers un Fogts, vācietis Niko Valters  septītais, bet viņa tautietis Johaness Lohners tikai otrajā desmitniekā, 0.66 sekundes aiz Ķibermaņa.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis atzīmēja, ka Ķibermanim bija ļoti labs brauciens, tur ne ko pielikt, ne atņemt. "Viss gan vēl nav beidzies, vēl jau trīs braucieni, taču sākums izdevies, vēl ļoti labs sniegums arī Kripsam un Andrianovam, krieviem pat ar ne pārāk labo ieskrējienu. Tagad saulīte noriet, paliks vēsāks un tad skatīsimies, šie apstākļi bija ideāli mūsējiem.” Protams, labu noskaņojumu mūsējiem devis Martina Dukura panākums un iegūtais pasaules čempiona tituls skeletonā.

Otrajā braucienā jau faktiski visiem sliktāki laiki, ledus kvalitāte vairs nebija tik laba. Mūsējiem jauns ieskrējiena rekords un finišā otrais rezultāts, zaudēts tikai Frīdriham. Starpība summā arī tagad nav liela, Latvija ir līderu godā, bet pārsvars tikai 0.04 sekundes pār Frīdrihu un 0.11 pār Kripsu.

”Bija jau labs arī šis brauciens, ar dažām niansēm pie devītās virāžas, bet redzējāt, Frīdrihs jau gandrīz nokrita, 12.un 13. virāža neizdevās. Protams, viss vēl priekšā, tā vieta pašlaik nav tik svarīga, atstarpe ir maza. Rīt pirmais starta numurs, bet nu sarmai pēcpusdienā nevajadzētu būt, faktiski mačos tā arī līdz šim vēl nav bijusi, visu izšķirs braukšana, Frīdrihs ir bīstams, Kripss tāpat un vēl jau ir daži citi,” norāda Prūsis.

Sestdien vēl tiks aizvadīti pēdējie divi sacensību braucieni, tiešraides LTV 7  plkst. 3 naktī uz svētdienu. Trešajā braucienā visi startēs pēc pirmās dienas rezultātiem, tātad Ķibermaņa kvartetam pirmais numurs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi