Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kivlenieks un Zirne kvalificējas Latvijas kamaniņu sporta izlasē dalībai Ziemeļamerikas posmos

Pēc vairākām kontrolsacensībām Inārs Kivlenieks un Ulla Zirne izcīnījuši pēdējās vietas Latvijas kamaniņu sporta izlasē dalībai trijos Ziemeļamerikā paredzētajos Pasaules kausa etapos.

Jaunā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies nākamajā nedēļas nogalē Vācijas trasē Vinterbergā, bet pēc tam līdz Jaungadam sekos posmi Leikplesidā (ASV), Vistlerā (Kanādā) un Parksitijā (ASV).

Vinterbergas posmā uz startu dosies visi pieaugušo izlases dalībnieki, kuriem pievienosies arī junioru vecumā esošais Kristers Aparjods. Tāpat jau iepriekš bija zināms, ka uz Ziemeļameriku dosies Elīza Cauce, Riks Kristens Rozītis, Andris Šics/Juris Šics, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, bet pēdējie divi sportisti - viena sieviete un viens vīrietis - tika noskaidroti vairākos kontroltreniņos.

Latvijas kamaniņu sporta izlase pirmos jaunās sezonas treniņus Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē veica jau oktobrī, kad notika arī pirmie atlases braucieni. Novembrī pieaugušo izlase kopā ar junioru komandu aizvadījusi treniņnometnes četrās ledus trasēs Vācijā un Austrijā (Kēnigse, Oberhofa, Altenberga un Īglsa), kur atlikušajos treniņbraucienos par ceļa zīmi uz ASV un Kanādas Pasaules kausa posmiem cīnījās četri vīri (Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Aparjods), kā arī divas dāmas (Zirne un Kendija Aparjode). Vīriešu konkurencē liela intriga izpalika, un pārliecinoši labākais visos atlases braucienos (Siguldā, Kēnigsē, Oberhofā un Altenbergā) bija Kivlenieks, taču starp dāmām spriedze valdīja līdz pat pēdējam atlases braucienam, kurā labāka izrādījās Ulla Zirne, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Kā vēstīts, Pasaules kausa etaps Siguldas trasē gaidāms 14. un 15.janvārī, kas būs sestais sezonā. Nākamās sezonas kamaniņu sporta kalendārā ieplānoti deviņi Pasaules kausa posmi.

Savukārt pasaules čempionāts kamaniņu sportā gaidāms 27.-29.janvārī Īglsas trasē Austrijā.

Pagājušajā sezonā Latvijas kamaniņu braucēji sekmīgi startēja sezonas svarīgākajās sacensībās - Eiropas čempionātā Cauce izcīnīja sudraba medaļu individuālajās sacensībās, kā arī komandā ar Artūru Dārznieku un Šiciem guva otro vietu arī stafetē. Savukārt pasaules čempionātā Cauce, Inārs Kivlenieks, kā arī Šici izcīnīja sudraba medaļas stafetē. Vēl pasaules meistarsacīkstēs Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Riks Kristens Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi