Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija Phjončhanā: Zvejnieks skries šorttreka sprintu, Melbārdis un Strenga saņems bronzu

Phjončhanas olimpisko spēļu 11.dienā otrdien no Latvijas startē tikai šorttrekists Roberts Zvejnieks, cenšoties pārvarēt priekšsacīkstes 500 metru distancē.

Zvejnieks skries otrajā priekšskrējienā un starts tam paredzēts plkst.12.47 pēc Latvijas laika. Šo skrējienu būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Kopā ar Zvejnieku vienā priekšsacīkšu skrējienā būs arī itāļu veterāns Jurijs Konfortola, kurš gan iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs šajā distancē nav ticis augstāk par 21.vietu, kā arī Izraēlas pārstāvis Vladislavs Bikanovs un kanādietis Samuels Žirārs, kurš sestdien guva zeltu 1000 metru distancē.

Ceturtdaļfinālu sasniegs skrējiena divi ātrākie sportisti, bet izšķirošās cīņas par medaļām risināsies ceturtdien.

Kā vēstīts, iepriekš Phjončhanā Zvejnieks guva 15.vietu 1000 metru distancē, bet pēc tam sportists uzsvēra, ka viņam parocīgākais ir tieši īsākais skrējiens.

Divdesmit gadus vecais Zvejnieks sezonas sākumā Pasaules kausā rādīja augstvērtīgākos rezultātus no Latvijas sportistiem Pasaules kausa etapos, reizi izcīnot 12.vietu 500 metru distancē.

Tāpat Zvejnieks nedēļas nogalē nonāca uzmanības centrā, jo internetā cenšas pārdot telefonu, kādu saņem visi olimpieši.

Bez viņa olimpiskajās spēlēs Latviju šorttrekā pārstāvēja arī Roberto Puķītis, kurš guva 11.vietu gan 1000 metros, gan arī 1500 metros.

Kopā otrdien Phjončhanā tiks sadalīti pieci medaļu komplekti. Jau naktī pēc Latvijas laika medaļas izvēles programmā dalīs deju pāri daiļslidošanā, kā arī frīstaila slēpošanā dāmas dalīs medaļas rampā. Savukārt vēlāk čempionus noskaidros arī biatlona jauktajā stafetē, šorttreka 3000 metru stafetē dāmām, kā arī ziemeļu divcīņas sacensībās no lielā tramplīna.

Kā vēstīts, pirmdien Latvija tika pie pirmās medaļas Phjončhanā, trešo vietu divnieku sacensībās izcīnot Oskara Melbārža un Jāņa Strengas ekipāžai.

Tieši otrdien Melbārdis ar Strengu saņems olimpiskās medaļas. Viņiem medaļas plānots pasniegt plkst.12.26 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā Eurosport 2.

Latvijas delegāciju šajā Olimpiādē pārstāvēs 34 sportisti, bet bobsleja stūmējs Intars Dambis sastāvā iekļauts kā rezervists. Latvija būs pārstāvēta deviņos sporta veidos, bet komandā iekļauti 14 olimpiskie debitanti. Salīdzinot ar iepriekšējām Ziemas olimpiskajām spēlēm, delegācijas sastāvs ir mazākais kopš 1998.gada Nagano Olimpiādes, bet tam ir vienkāršs izskaidrojums - četrgades nozīmīgākajam forumam nav kvalificējusies Latvijas hokeja izlase, kas uzreiz palielina dalībnieku skaitu, jo hokeja komandā var pieteikt 25 spēlētājus.

Phjončhanas olimpiskās spēles norisināsies līdz 25.februārim, sportistiem sadalot 102 medaļu komplektus 15 dažādos sporta veidos, turklāt pirmo reizi Ziemas Olimpiādē tiks izdalīti vairāk nekā simts godalgu komplekti. Sacensību programmā debitēs četras disciplīnas - Big Air snovbords, jaukto pāru sacensības kērlingā, masu starts ātrslidošanā un jaukto komandu sacīkstes kalnu slēpošanā. Kopumā šajā Olimpiādē piedalīsies 92 valstis, bet uz starta dosies teju 3000 sportisti.

Pirmo reizi kopš 1998.gada Nagano olimpiskajām spēlēm Ziemas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, jo Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nebija gatava maksāt par hokejistu transportēšanu un apdrošināšanu.

Phjončhana par 2018.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietu tika izraudzīta 2011.gada jūlijā, Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) 123.Sesijā balsojumā pārliecinoši apsteidzot Vācijas pilsētu Minheni un Ansī pilsētu Francijā. Dienvidkorejā šī būs otrā Olimpiāde, jo 1988.gadā galvaspilsētā Seulā notika Vasaras olimpiskās spēles.

Phjončhanas olimpisko spēļu noslēguma ceremonija būs 25.februārī, bet nākamā Ziemas Olimpiāde notiks 2022.gadā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā.

 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi