Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Martins Dukurs pirmo reizi trīs gadu laikā netiek uz goda pjedestāla

Septiņkārtējais Pasaules kausa ieguvējs skeletonā Martins Dukurs jauno sezonu sestdien sāka ar ceturto vietu pirmajā posmā Vistleras trasē Kanādā, kamēr viņa vecākais brālis Tomass ierindojās 13. pozīcijā.

Pēc pirmā brauciena Martins bija otrais, vien 0,06 sekundes zaudējot līderim Juņam Sunbinam (Dienvidkoreja). Tiesa, turpat netālu bija krievs Aleksandrs Tretjakovs, bet Tomass desmitais (+0.70).

Otrajā braucienā Martins uzrādīja tikai sesto laiku, tādējādi noslīdot uz ceturto vietu. Vēl vienu stabilu braucienu veica korejietis, triumfējot posmā, bet otro vietu izcīnīja Tretjakovs (+0.12). Tikmēr trešais palika amerikānis Metjū Entuāns, kurš M.Dukuru (+0.40) apsteidza par 0,04 sekundēm.

Tomass arī otrajā braucienā neparādīja savu labāko sniegumu, summā atkrītot uz 13. vietu (+1.52).

Jau ziņots, ka Martins iepriekš treniņos sabojāja savas kaujas slieces.

 

Ārpus goda pjedestāla Martins Dukurs palika pirmoreiz kopš 2013.gada decembra, kad Pasaules kausa posmā viņš Leikpleisidā viņš bija astotais. Kopš tā brīža pasaules labākais skeletonists Pasaules kausa etapos nebija ierindojies zemāk par otro vietu. Pagājušajā sezonā viņš astoņos posmos guva septiņas uzvaras un reizi finišēja otrais.

M.Dukurs šosezon lūkos kļūt par astoņkārtēju Pasaules kausa ieguvēju, piedevām tikt pie astotā titula pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā viņš guva kārtējo drošo uzvaru kopvērtējumā, aiz sevis atstājot dienvidkorejieti Junu Sunbinu, kurš savukārt tikai par 27 punktiem apsteidza T.Dukuru.

Tāpat M. Dukurs iepriekšējā sezonā ceturto reizi triumfēja pasaules čempionātā, kā arī ar brāli dalīja Eiropas čempiona godu.

Pašlaik 32 gadus vecais Martins Dukurs ir pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists. Par pasaules čempionu latvietis kļuvis četras reizes - 2011., 2012., 2015.gadā un šogad, bet 2013.gadā viņš ieguva sudrabu. Savukārt 35 gadus vecais Tomass Dukurs pasaules čempionātos ticis pie vienas bronzas godalgas, ko ieguva pērn.

Piektdien Pasaules kausa sezonu ar izcīnītu devīto vietu sāka Latvijas labākā dāmu braucēja Lelde Priedulēna.

Pasaules kausa izcīņā skeletonā šosezon paredzēti astoņi posmi. Otrais no tiem arī notiks Ziemeļamerikā - Leikplesidas trasē. Pēc Jaunā gada sekos sacensības Altenbergā, Vinterbergā, Sanktmoricā, Kēnigsē, Īglsā un Phjončhanā. Savukārt pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā.

Vistlerā Pasaules kausa sezonu sāk arī bobslejisti, taču Latvijas izlase uz Ziemeļameriku nav devusies, jo līdz gadu mijai izvēlējusies startēt Eiropas kausa posmos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi