Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Medaļas Phjončhanā: Bjergena kļūst par visu laiku godalgām bagātāko ziemas olimpieti

Trešdiena, 21. februāris, bija Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu sacensību 12. diena, priekšā vēl tikai četras, bet ļoti aizraujošas un pilnas finālu un izšķirošu notikumu. Ja līdz šim sadalīti 76 medaļu komplekti, atlikušajās dienās sportistiem pasniegs vēl 26, ieskaitot kērlinga un hokeja finālus, kā ar mums īpaši interesējošos bobsleja četriniekus pēdējā dienā, 25. februārī, kad notiks arī spēļu noslēguma ceremonija. Kā valstīm veicies līdz šim?

Arī trešdien lieliski klājās kopvērtējuma līderei Norvēģijai, kas aizvien drošāk soļo pretī triumfam medaļu vērtējumā. Tikai retais vēl šaubās par to, ka norvēģus medaļu kopējā skaita ziņā nepārspēs neviens - 33 medaļas, tostarp 13 zelta, 11 sudraba un deviņas bronzas. Trešdien nāciju iepriecināja slēpotāji, kungiem iegūstot zeltu komandu sprintā, bet dāmas tika pie bronzas, tostarp leģendārā Mārita Bjergena izcīnīja savu 14. medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs. Vairāk nav spējis neviens - Bjergenas tautietim Ūlem Eināram Bjerndālenam ir 13 godalgu, bet vēl vienam norvēģu slēpotājam Bjernam Deli - 12. Tāpat Norvēģijai trešdien zelts ātrslidošanas iedzīšanā komandām un sudrabs kalnu slēpošanas nobraucienā dāmām.

Otro vietu aizvien stabili ieņem Vācija (24, 12-7-5), kas vēl spēj turēt līdzi zelta medaļu skaita ziņā, bet ne summā. Trešdien vāciešiem jau otrā zelta medaļa bobslejā, turklāt četriniekos starp favorītiem būs visas trīs vācu ekipāžas. 

Trešās vietas īpašniece Kanāda (21, 9-5-7) savā aktīvā trešdien ierakstīja zeltu frīstaila slēpošanas krosā un bronzu dāmu bobslejā. Aizvien vairāk izskatās, ka kanādieši atlikušajās dienās vēl nopietni paspēkosies ar Vāciju - Kanāda noteikti gaida divas godalgas hokejā (dāmas finālā tiksies ar ASV, kungi pusfinālā tieši ar Vāciju).

Nīderlande (6-6-4) saglabā ceturto vietu, lai gan cerētā zelta godalgu raža ātrslidošanā līdz šim nav nogatavojusies. Arī trešdien komandu iedzīšanā pie medaļām gan tika abas komandas, tomēr tās bija tikai sudrabs dāmām un bronza kungiem.

Piektdien un sestdien ātrslidošanā sadalīs atlikušos trīs medaļu komplektus, turklāt abās vīru sacensībās (1000 m un masu starts) slidos arī mūsu Haralds Silovs.

Piekto vietu atguvuši amerikāņi, kuriem viena no labākajā dienām Korejā - turklāt par to parūpējās dāmas. Zelts komandu sprintā distanču slēpošanā dāmām, sudrabs bobslejā dāmām, leģendai Lindsijai Vonai bronza kalnu slēpošanas nobraucienā, kā arī bronza ātrslidošanas komandu iedzīšanā dāmām. Kopā ASV 16 godalgu (6-4-6).

Uz sesto vietu noslīdējusi Francija trešdien tika pie vienas bronzas godalgas - komandu iedzīšanā par to parūpējās slēpotāji. Kopā 14 medaļu (5-4-5).

Septītā ir Zviedrija, kas pēc ilgāka pārtraukuma papildināja savu medaļu pūru - sudrabs komandu iedzīšanā šīs valsts slēpotājām. Kopā zviedriem astoņas (4-4-0) godalgas, visas slēpošanā un biatlonā. Vēl cerības pavisam noteikti uz abām kērlinga komandām, savu ražu var papildināt arī slēpotāji un biatlonisti.

Tikmēr astoņnieku noslēdz rīkotāji dienvidkorejieši (9, 4-3-2), kuri apsteiguši šodien bez medaļām palikušo Austriju (10, 4-2-4). Trešdien Dienvidkorejas ātrslidotāji tika pie sudraba komandu iedzīšanā.

Labāko desmitnieku noslēdz Japāna (11, 3-5-3), kas tika pie zelta ātrslidošanas komandu iedzīšanā dāmām. Seko Itālija (3-2-4), kurai trešo zeltu nodrošināja kalnu slēpotāja Sofija Godžija.

Tikmēr 12. vietā ir Šveice (8, 2-5-1), trešdien pie sudraba tiekot frīstaila slēpošanas krosā. Salīdzinoši sekmīga diena arī Olimpisko sportistu no Krievijas komandai, izcīnot sudraba godalgu slēpošanas komandu sprintā kungiem un bronzu frīstaila slēpošanas krosā. Kopā komandai jau 13 godalgas (0-4-9), kas patiesībā ir pat septītais lielākais skaits, tomēr kaut vienas zeltas medaļas trūkums neļauj ieņemt augstāku vietu par pašreizējo 20.

Latvija kopā ar Kazahstānu un Lihtenšteinu aizvien dala 25. vietu valstu vērtējumā, katrai savā rēķinā ierakstot vienu bronzas godalgu. Divas bronzas ir vietu augstāk esošajai Spānijai, bet 23. pozīciju ieņem Somija ar četrām bronzām, tostarp trešdien sieviešu hokejā izcīnīto.

Vismaz viens zelts aizvien ir 18 valstīm, bet pie godalgām tikušas pavisam 27.

Šajās olimpiskajās spēlēs nu ir jau divi sportisti ar trim zelta godalgām - Francijas biatlonistam Martēnam Furkadam kompāniju sastāda jaunais norvēģis Juhaness Klebo. Tāpat pa trim medaļām (divi zelti un sudrabs) vēl diviem norvēģu slēpotājiem, bet divi zelti un bronza vācu biatlonistei Lauai Dālmeierei.

Tikmēr visvairāk medaļu - četras - Phjončhanā ir jau minētajai norvēģietei Bjergenai (1-1-2) un zviedrietei Šarlotei Kallai (1-3-0).

Ceturtdien, 22. februārī, Olimpiādē sadalīs astoņus medaļu komplektus.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi