Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rastorgujevam 13.vieta Pasaules kausa posmā 15 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Antholcā Pasaules kausa biatlonā sestajā posmā 15 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē izcīnīja 13.vietu, Renārs Birkentāls ierindojās 29.pozīcijā, bet Aleksandrs Patrijuks finišēja 86.vietā.

Miglainos laikapstākļos uzvaru izcīnīja Norvēģijas pārstāvis Juhanness Tingnēss Bē, kurš, sašaujot visus mērķus, finišu sasniedza pēc 37 minūtēm un 28 sekundēm un tika pie 78.uzvaras savā karjerā.

Vēl viens Norvēģijas sportists Tarjei Bē pa reizei kļūdījās abās šaušanās stāvus un, atpaliekot no sava brāļa minūti un 36,1 sekundi, ieņēma otro vietu, kamēr vācietis Johanness Kīns, tiekot pie divām kļūdām noslēdzošajā ugunslīnijā, zaudēja uzvarētājam minūti un 44 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

Rastorgujevs pieļāva tikai divas kļūdas trešajā ugunslīnijā un pārējās šāva nekļūdīgi. Finišā Latvijas sportists piekāpās uzvarētājam divas minūtes un 54 sekundes. 

Savukārt Birkentāls pēc vienas kļūdas pirmajā šaušanā nākamajās trijās ugunslīnijās sašāva visus 15 mērķus un piekāpās norvēģim trīs minūtes un 48,8 sekundes. 

Patrijuks jau pirmajā šaušanā nopelnīja trīs kļūdas, nākamajās divās šāva nekļūdīgi un noslēdzošajā ugunslīnijā pievienoja vēl vienu kļūdu. Viņš finišā zaudēja labākā rezultāta īpašniekam astoņas minūtes un 23 sekundes.

Visu disciplīnu summā kopvērtējumā šosezon pirmajā pozīcijā ar 761 punktu atrodas norvēģis Juhanness Tingnēss Bē, 668 punkti ir Tarjei Bē, bet 639 punktus iekrājis vēl viens Norvēģijas biatlonists Juhanness Dāle-Ševdāls. Norvēģijas biatlonisti ieņem sešas pirmās vietas.

Rastorgujevs ar 251 punktu ieņem 19.vietu un Birkentāls ar 33 punktiem - 54.vietu.

Saīsinātajā individuālajā distancē pirmoreiz sportisti sacentās 2018./2019.gada sezonā. Vīriešu sacensībās 20 kilometru trases vietā mēro piecus kilometrus mazāk, bet sievietes 15 kilometru vietā veic 12,5 kilometru distanci. Par katru kļūdu šaušanā biatlonisti minūtes vietā saņem 45 sekunžu sodu, kas tiek skaitīts klāt rezultātam.

Piektdien 12,5 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē sacentīsies sievietes, sestdien notiks jaukto pāru un jauktā stafete, bet svētdien posms beigsies ar sacensībām distancē ar kopēju startu.

No 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto notiks pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim notiks Slovākijas trasē Osrblī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi