Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rastorgujevam 29.vieta PK sacensībās; Kristiansens gūst pirmo uzvaru karjerā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Soltleiksitijā izcīnīja 29.vietu Pasaules kausa astotā posma desmit kilometru sprinta sacensībās, bet pirmo uzvaru svinēja norvēģis Vetls Šostads Kristiansens.

Finišā Kristiansens, kurš šaušanā nepieļāva nevienu kļūdu, par 1,3 sekundēm apsteidza francūzi Simonu Destjē, kurš nesašāva vienu mērķi. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vācietis Romāns Rēss, kurš uzvarētājam zaudēja 22,4 sekundes un tikai par 0,6 sekundēm apsteidza savu tautieti Ēriku Leseru.

Stabilu šaušanu piektdien parādīja Lesers un Kristiansens, abiem aizverot visus desmit mērķus. Otro šaušanu kā līderis pameta Kristiansens, 5,3 sekundes viņam zaudēja Lesers, bet nepilnas 13 sekundes atpalika Destjē.

Pēdējā aplī pārsvaru noturēja Kristiansens un izcīnīja savu pirmo uzvaru Pasaules kausa posmā, finišēdams pēc 23 minūtēm un 29,7 sekundēm, kamēr Lesers noslēgumā vairs nebija tik ātrs un izkrita no pirmā trijnieka.

Savukārt kopvērtējuma līderis Juhanness Tīngnēss Bē otrajā šaušanā piedzīvoja pamatīgu fiasko, neaizverot uzreiz četrus mērķus, taču ātrums trasē norvēģim ļāva izcīnīt piekto vietu, no uzvarētāja atpaliekot 41,5 sekundes.

Tikmēr Rastorgujevs jau pirmajā šaušanā kļūdījās divreiz, kam pievienoja vēl vienu kļūdu otrajā un finišu sasniedza 29.vietā. Latvijas sportistam bija 22.labākais slēpošanas ātrums.

No pārējiem Latvijas biatlonistiem Roberts Slotiņš bija 72.vietā, šaušanā pieļaudams četras kļūdas, kamēr Aleksandrs Patrijuks ar piecām kļūdām bija 84.pozīcijā starp 86 biatlonistiem.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem līderis ar 936 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, tālāk ar 609 punktiem ir krievs Aleksandrs Loginovs, kamēr uz trešo vietu ar 588 punktiem pakāpās Destjē.

Tikmēr Rastorgujevs ar 218 punktiem ir 26.pozīcijā.

Jau ziņots, ka ceturtdien šī posma ievadā Baiba Bendika ieņēma 66.vietu 7,5 kilometru sprinta sacensībās, tādējādi nekvalificēdamās sestdien gaidāmajai iedzīšanai, kamēr uzvaru svinēja norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna.

Sestdien šī posma turpinājumā būs iedzīšanas sacensības, bet svētdien noslēgumā - jauktās stafetes.

Kā ziņots, trimestris Ziemeļamerikā sākās pagājušajā nedēļā, kad aukstuma dēļ tika aizvadīs sacensības tikai individuālajās distancēs un stafetēs. Rastorgujevs 15 kilometru īsajā individuālajā distancē izcīnīja 23.vietu.

Rastorgujevs šosezon labāko rezultātu sasniedzis Rūpoldingā piektajā posmā, kad viņš sprintā izcīnīja 13.vietu.

Starpsezonā Rastorgujevs noalgoja kādreizējo norvēģu biatlonistu un tagadējo treneri Frūdi Andresēnu, kurš savulaik izcīnījis trīs medaļas olimpiskajās spēlēs. Līdz ar to Latvijas sportists pārtrauca sadarbību ar savu ilggadējo treneri Intaru Berkuli.

Rastorgujevs pēc olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, kur neizdevās nostartēt tā kā cerēts, bijis dziļās pārdomās par savu nākotni Latvijas biatlonā. Olimpiādē viņš labāko rezultātu sasniedza iedzīšanas distancē, kur ieņēma 12.vietu. Vēl viņš sprintā palika 24.vietā, distancē ar masu startu ieņēma 28.pozīciju, bet 20 kilometru individuālajā distancē ar sešām kļūdām šaušanā bija vien 59.pozīcijā.

Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Rastorgujevs ieņēma 13.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Sezonas septītajā posmā Kontiolahti viņš sprinta sacensībās izcīnīja otro vietu, šāda līmeņa sacensībās uz goda pjedestāla kāpjot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi, tostarp pasaules čempionāts, kas martā notiks Estešundā, Zviedrijā. Savukārt sezona noslēgsies uzreiz pēc tam nākamajā etapā Norvēģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi