Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rastorgujevam 35.vieta, Birkentālam - 38.pozīcija Pasaules kausa otrā posma sprintā

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Austrijā izcīnīja 35.vietu Pasaules kausa otrajā posmā sacensībās desmit kilometru sprintā, kamēr Renārs Birkentāls sasniedza karjeras rekordu un ierindojās 38.pozīcijā.

Rastorgujevs pirmajā šaušanā guļus bija precīzs, bet šaušanā stāvus pieļāva divas kļūdas, finišā no uzvarētāja Tarjei Bē no Norvēģijas atpaliekot vienu minūti un 56,5 sekundes. Tikmēr Birkentāls vienīgo kļūdu pieļāva šaušanā stāvus, Rastorgujevam zaudējot 5,5 sekundes.

Bē distanci veica 24 minūtēs un 37,5 sekundēs, aizverot visus mērķus. Otrais, uzvarētājam zaudējot 4,7 sekundes bija Bē tautietis Sturla Holms Lēgreids, bet bronzas godalgu izcīnīja zviedrs Sebastians Samuelsons, kurš ar vienu kļūdu no uzvarētāja atpalika desmit sekundes.

Tikmēr Edgars Mise ar divām kļūdām šaušanā līderim zaudēja četras minūtes un 4,3 sekundes, ieņemot 83.vietu un iedzīšanai nekvalificējoties.

Trasē Rastorgujevam bija 33. ātrākais slēpojums, Birkentālam - 57. rezultāts, bet Misem - 88. ātrākais solis.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 236 punktiem ir Samuelsons, kurš par sešiem punktiem apsteidz Tarjeiju Bē. Rastorgujevs ar 78 punktiem ir 22., bet Birkentālam piektdien iegūtie trīs punkti dod 58.pozīciju.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Oslo sprintā ierindojās ceturtajā vietā, Eiropas meistarsacīkstēs viņš ieņēma ceturto vietu, bet pasaules čempionātā viņam izdevās tikt pie septītās vietas. Šo sezonu Zviedrijas trasē Estešundā Rastorgujevs šajā disciplīnā sāka ar 31.vietu.

Birkentālam līdz šim labāko rezultātu Pasaules kausā sprintā izdevās sasniegt 2021./2022.gada sezonā Otepē, ierindojoties 43.pozīcijā, bet aizvadītajā posmā Estešundā viņš ierindojās 82.vietā. Mises rekords šajā disciplīnā ir 42.vieta pagājušajā sezonā Čehijas trasē Nove Mesto, bet Estešundā viņš nestartēja.

Šodien norisināsies arī sprinta sacensības sievietēm. Sportistes trasē dosies plkst.15.25, tās tiešraidē translējot televīzijas kanālam LTV7.

Sanita Buliņa startēs ar 58.numuru, Sandra Buliņa - ar 74., bet Annija Keita Sabule - ar 79.numuru 98 dalībnieču konkurencē.

Sestdien notiks iedzīšanas sacensības, bet svētdien - 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi