Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Apple kļūst par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē

Pirms neilga laika izteiktās tirgus analītiķu prognozes par pavadītā gada ceturkšņa rezultātiem mobilo telefonu industrijā ir guvušas oficiālu apstiprinājumu – Apple ir kļuvusi par lielāko viedtelefonu ražotāju pasaulē, nobīdot Nokia uz otro, nē – uz trešo pozīciju, jo kādreizējo tirgus līderi apsteigusi arī Samsung.

IDC un Stategy Analists 29. jūlijāpaziņoja gada otrā cetrukšņa rezultātus mobilajā industrijā, un saskaņā ar tiem par viedtelefonu tirgus līderi pasaulē ir kļuvusi Apple, kurai izdevies pēdējos trīs mēnešos pārdot 20,3 miljonus iPhone (šobrīd Apple tirgo iPhone 4 un iPhone 3GS modeļus), tādējādi iegūstot 18,5% viedtelefonu tirgus daļu.

Otrajā vietā – Samsung ar 17,5%, bet agrākais tirgus līderis Nokia, cīnoties ar reorganizācijas un jaunas platformas – Windows Phone – apguvi strupceļā nonākušās Symbian OS vietā, noslīdējusi līdz 15,2% līmenim, tādējādi viena gada laikā somu milža tirgus daļa sarukusi ne vairāk, ne mazāk, kā uz pusi.

Visi pārējie ražotāji kopā aizņem atlikušos 48,9% viedtelefonu tirgus.

Vēsturiskā kontekstā te nāk prātā kādreizējā Nokia CEO Olli-Pekka Kallasvuo 2008. gada 17. aprīlī teiktais, ka "Nokia ātri vien atgūs zaudēto, jo iPhone ir nekas vairāk, kā nišas produkts".

Skatoties visas mobilo telefonu industrijas (ne tikai viedtelefonu)griezumā, Apple ir 5,6% tirgus daļa, kas to padara par ceturto lielāko ražotāju aiz Nokia, Samsung un LG.

Ja runājam par peļņu, tad šai aspektā Apple ir neapstrīdams līderis jau ilgāku laiku, un tā savas pozīcijas vēl vairāk nostiprinājusi, gūstot 66% no visas mobilo telefonu industrijas (ne tikai viedtelefonu) peļņas.

No kopējām industrijas tendencēm ir vērts atzīmēt, ka pirmo reizi vēsturē apstājusies "parasto mobilo telefonu" (feature phones) segmenta izaugsme, kas lielā mērā ir noticis arvien pieejamāko viedtelefonu un lielākas to popularitātes dēļ. Industrijā kopumā ir vērojams pieeugums, ber "parasto telefonu" īpatsvars tirgū sarūk, un ir paredzams, ka šī tendence turpināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mērces ar alkoholu

Šoreiz izmantošu rudens doto iespēju – piedāvāšu četras receptes mērcēm, kuru pagatavošanā lieti noderēs kāds alkoholiskais dzēriens. Karsējot alkohols iztvaikos, bet mērcē paliks raksturīgā garša, p...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko