Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

ASV un britu izlūkdienesti izmantojuši Angry Birds mobilo telefonu izspiegošanai

ASV un Lielbritānijas izlūkdienesti izmantojuši populāro spēli Angry Birds un citas mobilo telefonu aplikācijas, lai piekļūtu lietotāju personiskajiem datiem.

Bijušā ASV izlūkdienestu līdzstrādnieka Edvarda Snoudena atklātībai nodotie ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) dokumenti liecina, ka ar mobilo telefonu aplikāciju palīdzību iegūti dati par telefona lietotāja atrašanās vietu, internetā apmeklētajām tīmekļa vietnēm un kontaktiem.

Laikraksti The New York Times, ProPublica un Guardian vēsta, ka NSA un Lielbritānijas valdības elektroniskās drošības aģentūra GCHQ sadarbojušās kopš 2007.gada, lai attīstītu metodes, kā ar aplikāciju palīdzību piekļūt informācijai mobilajos telefonos un planšetdatoros.

Cik daudz informācijas šādā veidā savāks, nav zināms, bet laikraksti ziņo, ka dati iegūti ar daudz un dažādu aplikāciju palīdzību.

Snoudena atklātībai nodotie dokumenti arī liecina, ka izlūkdienesti arvien vairāk pārliecinājušies par mobilo aplikāciju datu nozīmi.

Kopējā spiegošanas programma nozīmē, ka "ikviens, kurš izmanto Google Maps viedtālrunī (..) atbalsta GCHQ sistēmu", teikts vienā no britu aģentūras 2008.gada dokumentiem.

Citā GCHQ ziņojumā, kas datēts ar 2012.gadu, izklāstīts, kā iegūt informāciju no Angry Birds lietotāja datiem mobilajos telefonos ar operētājsistēmu Android.

Kopš 2009.gada, kad Rovio Entertainment laida klajā spēli Angry Birds, tā lejupielādēta jau aptuveni 1,7 miljardus reižu.

Izlūkdienestu dokumentos minētas arī vietnes Flickr un Flixster, kā arī aplikācijas, kas saistītas ar sociālo tīklu Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko