Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

„DT Mobile” eksperti: zema temperatūra var radīt problēmas mobilajām iekārtām

Iestājoties aukstajam laikam, strauji pieaug mobilo telefonu lietotāju skaits, kas saskārušies ar problēmām, lietojot iekārtas ziemas apstākļos. Lai pasargātu savu telefonu no sala, “DT Mobile” eksperti iesaka glabāt to sausā un siltā vietā, kā arī iespēju robežās izvairīties no garām telefonsarunām un īsziņu rakstīšanas atrodoties ārpus telpām.

“Ikviens no mums ir saskāries ar situāciju, kad aukstajā laikā tālruņa ekrāns un pogas nereaģē uz mūsu komandām. Tas ir saistīts ar to, ka vairākas tālruņa sastāvdaļas ir aukstumjūtīgas. Līdzīgi kā automašīnas akumulatoram, arī tālruņa baterijai aukstumā var būt darbības traucējumi - iekārta var strādāt lēnāk vai pat izslēgties. Turklāt dienas laikā tālrunim vairākās reizes tiek radīts “temperatūras šoks”, jo starpība starp gaisa temperatūru ārā un telpās var sasniegt līdz pat 40C. Tieši tādēļ tālruņa lietošanai ziemā ir jāpievērš papildu uzmanība, lai tas darbotos ilgāk,” uzsver “DT Mobile” Tehniskā dienesta direktors Jānis Ducmanis.

Iestājoties ziemai, ikvienam mobilā tālruņa lietotājam ir jāatceras, ka strauja temperatūras maiņa var izraisīt kondensācijas procesu, norāda J.Ducmanis. Mitrumam nokļūstot tālrunī, var tikt bojātas tā sastāvdaļas, radot tehniskas problēmas iekārtas darbībā. Savukārt ekrāna kvalitātes pasliktināšanās aukstumā ir saistīta ar LCD displeja šķidro elementu sasalšanu. Līdzīgas problēmas var piedzīvot arī planšetdatoru un portatīvo datoru īpašnieki.

“Skārienjūtīgo tālruņu modeļu īpašniekiem ir jāatceras, ka traucējumi ekrāna darbībā var būt saistīti ne tikai ar displeja sasalšanu. Šāda veida tālruņa ekrāni reaģē uz pirkstu kustībām, proti, uz  kapacitāti, ko tie rada. Darbinot iekārtu ar sasalušiem pirkstiem, displejam var tikt nodots nepietiekams kapacitatīvais daudzums, kas ir nepieciešams tā efektīvai darbībai,” turpina J. Ducmanis.

Lai mobilais telefons ziemā darbotos bez traucējumiem, svarīgi ir izvēlēties tam piemērotu glabāšanas vietu, kurai jābūt siltai un sausai, norāda “DT Mobile” eksperti.  Piemēram, tā varētu būt jakas iekšējā kabata. Ja soma vai mugursoma ir silta un pasargāta no mitruma, tālruni var glabāt arī tajā. Īpaši noderīgs ziemā ir tālruņa maciņš no biezāka materiāla.

Aukstajā laikā ārpus telpām telefonsarunas ilgumam ir jābūt pēc iespējas īsākam. Tas mazinās iespēju, ka kāda no iekārtas detaļām sasals un pēc nokļūšanas siltumā telefona iekšienē radīs mitrumu. Tāpēc “DT Mobile” eksperti aicina, esot ārā, izvairīties no telefona izņemšanas no kabatas vai somas, lai atbildētu uz zvaniem. Tā vietā iespējams izmantot austiņu un aktivizēt automātiskās atbildēšanas funkciju.

Jāatceras, ka telefona adaptēšanās temperatūru maiņai var ilgt līdz stundai. Ienākot siltajā telpā pēc ilgstošas pastaigas, “DT Mobile” eksperti iesaka izņemt no telefona akumulatoru (ja to atļauj iekārtas modelis), lai mazinātu komponentu korozijas veidošanās iespēju. Nekādā gadījumā šī procesa paātrināšanai nedrīkst izmantot radiatorus, fēnus un citas žāvēšanas iekārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko