Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

IDC: maz lietotāju atjaunināsies uz Windows 8

Tirgus analīzes kompānija IDC (International Data Corporation) publiskojusi savas prognozes 2012. gadam, un kā zīmīgākā noteikti būtu jāmin skepse par Microsoft Windows 8 operētājsistēmas izredzēm tirgū.

Saskaņā ar IDC pētījumuWorldwide System Infrastructure Software 2012 Top 10 Predictions, lietotāju skaits, kuri atjauninās sava datora operētājsistēmu uz Windows 8, nebūs liels.

"Windows 8 will be largely irrelevant to the users of traditional PCs, and we expect effectively no upgrade activity from Windows 7 to Windows 8 in that form factor."

Arī attiecībā un Windows 8 izredzēm planšetdatoros analītiķi nav daudz optimistiskāki.

"Ja tas, ko redzam Windows 8 programmizstrādātājiem paredzētajā versijā, nav tālu no tā, kas nonāks operētājsistēmas pabeigtajā versijā, tad mēs nesaskatām daudz jauna un derīga datoru un klēpjdatoru lietotājiem.", teikts pētījumā.

Metro interfeiss, kurš acīmredzami paredzēts skārienvadībai, atturēs korporatīvos klientus no OS atjaunināšanas savietojamības apsvērumu dēļ, savukārt, planšetdatoru tirgū, saskaņā ar analītiķu viedokli, Microsoft centīsies ieiet ar pārāk lielu nokavēšanos, lai spētu veiksmīgi konkurēt ar Apple un Android nometnes ražotājiem.

Līdzīgu viedokli par Windows 8 planšetu izredzēm tirgū nesen publiskoja cita IT tirgus pētījumu kompānija –Forrester.

Protams, ņemot vērā to, ka jauni datori tiks pārdoti ar Windows 8 OS, operētājsistēma tiks pārdota ievērojamā daudzumā, tomēr esošo Windows 7 lietotāju programmatūras atjaunināšanas aktivitāte būs niecīga, prognozē IDC.

Laiks rādīs.

No lietotāju viedokļa viss ir vienkārši: vairāk veselīgas konkurences nāk par labu – uzlabo lietotāja pieredzi un ierīču kvalitāti, spiežot uz leju cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko