Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Kāpēc nav Windows Phone telefonu ar divkodolu procesoru?

Skatoties uz tirgū ienākošajiem viedtelefoniem ar Windows Phone Mango operētājsistēmu, ne viens vien no mums būs pamanījis, ka, atšķirībā no Android nometnes jaunākajiem tālruņiem un iPhone 4S, neviens no tiem nav aprīkots ar divkodolu procesoru. Uz jautājumu, kāpēc Microsoft nav nodrošinājis šādu procesoru atbalstu operētājsistēmā, wmpoweruser.com piedāvā mazliet negaidītu atbildi: Nokia!

Portāla rīcībā nonākušas ziņas, ka atteikšanās no divkodolu procesoru atbalsta Windows Phone Mango iemesls ir sekojoši apsvērumi:

Microsoft uzstādījusi gana ambiciozu mērķi 2012. gadā pārdot 100 miljonus (!) viedtelefonu ar Windows Phone Mango OS, un šādu mērķi iespējams sasniegt tikai pie nosacījuma, ka Redmondas stratēģiskais partneris Nokia paspēj izveidot pietiekamu skaitu Windows Phone telefonu modeļu un sakārtot to lielapjoma ražošanu un distribūciju dažādu valstu tirgos. Ņemot vērā, ka Nokia nav pieredzes darbā ar Qualcomm procesoriem, Microsoft bažījies, ka somu partneris nepaspēs nogādāt tirgū Mango telefonus 2011. gada rudenī (tas jau ir noticis), tādējādi zaudējot pirmā gājiena priekšrocību, jo nav šaubu, ka citi ražotāji, vispirmām kārtām jau HTC un Samsung, ir gatavi ātri vien radīt un piedāvāt tirgū Windows Phone viedtelefonu ar divkodolu procesoru. Šāds scenārijs nekādi neatbilda stratēģiskās partnerības nostādnēm un tirgus interesēm, tāpēc Microsoft izlēma neiekļaut operētājsistēmā daudzkodolu procesoru atbalstu…

Labā ziņa Windows Phone telefonu cienītājiem: piedāvājums būs plašs un daudzveidīgs.

Otrā labā ziņa: šis ir pirmais un pēdējais vienkodola procesora viedtelefonu vilnis Windows Phone ekosistēmā.

Ne visai labā ziņa: laiks parādīs, vai šādi stratēģiskā partnerībā pamatoti lēmumi no abu iesaistīto kompāniju puses (no Nokia – MeeGo izstrādes pārtraukšana un Symbian izstrādes un atbalsta outsourcēšana Accenture, no Microsoft puses – )

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko