Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Kaspersky Lab un InfoWatch kļūst neatkarīgi viens no otra

Kaspersky Lab un InfoWatch paziņo, ka pieņemts lēmums pabeigt uzņēmumu formālās atdalīšanās procesu, lai kļūtu par diviem savstarpēji neatkarīgiem uzņēmumiem. Saskaņā ar abu uzņēmumu panākto vienošanos tuvākajā laikā Kaspersky Lab visas tam piederošās InfoWatch (bijušā Kaspersky Lab meitasuzņēmuma) akcijas pārdos Natālijai Kasperskai.

Jau agrāk, 2012.gada februārī, Kaspersky Lab iegādājās visas uzņēmuma akcijas, kas piederēja tā līdzdibinātājai un bijušajai ģenerāldirektorei Natālijai Kasperskai. Tādējādi Natālija Kasperska vairs nav uzņēmuma akcionāre. Šo darījumu rezultātā Kaspersky Lab un InfoWatch kļūs par savstarpēji neatkarīgiem uzņēmumiem, kas nav saistīti ne ar lietišķām, ne konkurences attiecībām.

Natālija un Jevgeņijs Kasperski kopīgi nodibināja Kaspersky Lab 1997.gadā. 15pastāvēšanas gadu laikā tas no ģimenes uzņēmuma ir kļuvis par vienu no aizsardzības programmatūru pasaules tirgus līderiem. Pašlaik Kaspersky Lab ir pārstāvēts gandrīz 200valstīs visā pasaulē, un tā tehnoloģijas nodrošina vairāk nekā 300miljonu lietotāju aizsardzību.

2003.gadā uz Kaspersky Lab bāzes tika nodibināts uzņēmums InfoWatch, kas specializējas konfidenciālas informācijas noplūdes novēršanas risinājumu izstrādē. 2011.gadā Natālija un Jevgeņijs Kasperski pieņēma lēmumu par pašu izveidoto uzņēmumu atdalīšanu, veicot to vairākos posmos. Pirmais bija Natālijas Kasperskas aiziešana no Kaspersky Lab direktoru padomes priekšēdētājas posteņa 2011.gada vasarā. Kopš tā laika uzņēmumu grupas Kaspersky Lab direktoru padomes priekšēdētājs un slēgtās akciju sabiedrības Kaspersky Lab ģenerāldirektors ir Jevgeņijs Kasperskis. Savstarpējā akciju izpirkšana kļūs par uzņēmumu atdalīšanās procesa pēdējo posmu.

«Mēs ar Natāliju esam izveidojuši uzņēmumu, kas pašlaik ietilpst ITdrošības jomas līderu pirmajā četriniekā pasaulē,» teica Jevgeņijs Kasperskis. «Taču tagad mums ir atšķirīgas produktu stratēģijas, tāpēc ir pienācis laiks strādāt atsevišķi. Esmu pateicīgs Natālijai par sadarbību un vēlu viņai sekmes visos viņas jaunajos projektos.»

Uzņēmuma InfoWatch īpašniece un ģenerāldirektore Natālija Kasperska pieņemto lēmumu komentēja šādi: «Reiz es biju tā, kas aizsāka brīnišķīga antivīrusu produkta pārdošanu. Pēdējo 18gadu laikā mēs esam izveidojuši uzņēmumu, sasnieguši ievērojamus rezultātus Krievijas un starptautiskajā tirgū, noorganizējuši partneru tīklu un radījuši veselu kaudzi produktu. Taču es esmu rīcības cilvēks un dodu priekšroku uzņēmējdarbības veidošanai saskaņā ar saviem priekšstatiem. Tā kā mani un Jevgeņija uzskati par uzņēmējdarbības attīstību ir kļuvuši atšķirīgi, es nesaskatu savu lomu Laboratorijā. Es plānoju nodarboties ar kontrolakciju sabiedrības InfoWatch izveidi un palikt labās attiecībās ar Laboratorijas vadību un darbiniekiem.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko