Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latviešu fotogrāfs Reinis Hofmanis godalgots 2013.gada Sony World Photography Awards

Trīsdesmit divus gadus vecā norvēģu fotogrāfe Andrea Gjestvanga atzīta par L’Iris d’Or/Sony World Photography Awards gada fotogrāfu. Uzvarot 122 000 pieteikumu no 170 valstīm konkurencē, fotogrāfe saņēma godalgu, kā arī  Sony fototehniku un 25 000 ASV dolārus noslēguma ceremonijā, kas noslēdzās pagājušajā naktī Londonā.

Žūrija vienbalsīgi nobalsoja par Gjestvangas iespaidīgo izdzīvojošo bērnu un jauniešu portretu sēriju, kas tapa pēc 2011.jūlija masveida slepkavībām Ūteijas salā pie Oslo. Sērija ar nosaukumu „Viena diena vēsturē” fiksē izdzīvojušos jauniešus ar neaptveramu jutīgumu un atklātību, un ir nezūdošs apliecinājums šo jauniešu apņēmībai, saskaroties ar šo neaprakstāmo traģēdiju.

Tikai dažu gadu laikā Andrea Gjestvanga ir kļuvusi par vienu no saistošākajiem pasaules jaunajiem fotogrāfiem. Viņas darbi ir publicēti Newsweek, M Le Monde, Stern un D Republica, un ir izstādīti visā pasaulē. Viņa ir ieguvusi vairākas godalgas.

L’Iris d’Or uzvarējusi sērijā, kā arī citu laureātu darbi būs izstādīti 2013.gada Sony World Photography Awards izstādē Somerseta namā Londonā no 26.aprīļa līdz 12.maijam.  Fotogrāfijas tiks publicētas 2013.gada Sony World Photography Awards grāmatas izdevumā.

Latviešu fotogrāfa Reiņa Hofmaņa sērija „Teritorija” ieguva otro vietu arhitektūras kategorijā profesionāļiem.

Ar laureātu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Sony
atbalstīto World Photography Awards Pasaules fotogrāfijas organizācija (PFO) piešķir no 2007.gada.  PFO atbalsta profesionālo, amatieru un studentu fotogrāfiju, radot vietu, kur izrādīt pašreizējās tendences foto žurnālistikā, mākslas un komerciālajā fotogrāfijā. Dažādas programmas iesaista fotogrāfus komerciālās, kultūras un izglītības aktivitātēs. Šobrīd PFO aktivitāšu skaitā ir World Photography Student Focus konkurss; World Photo starptautiskie festivāli un pasākumi un World Photography Focus programma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko