Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mazo un vidējo uzņēmumu fatālisms neattaisnojas

Gandrīz katrs piektais mazais uzņēmums pasaulē saskaras ar vīrusu incidentu radītiem finansiāliem zaudējumiem. Šādu secinājumu izdarījuši Kaspersky Lab eksperti, izanalizējot pētījuma rezultātus, kas visā pasaulē tika veikts IT speciālistu vidū uzņēmumos, kuru informācijas tīkls nepārsniedz simt datoru.

Aptauja tika veikta vairākos posmos, tādējādi ļaujot iegūt daudz precīzāku priekšstatu par informācijas drošības problēmām, ar kādām saskaras korporatīvie lietotāji. Salīdzinot iegūtos datus, Kaspersky Lab eksperti nonāca pie secinājuma, ka mazie un vidējie uzņēmumi arvien vairāk sastopas ar apdraudējumiem, tomēr dažādu iemeslu dēļ ne vienmēr spēj efektīvi cīnīties ar tiem.

Visbiežāk mazajiem uzņēmumiem pasaulē nākas tikt galā ar surogātpastu (62%). Ar vīrusu incidentiem, kas radījuši datu zudumu, ir sastapušies 23% uzņēmumu. 35% respondentu šādi starpgadījumi ir izraisījuši sistēmas darbības traucējumus. Turklāt 16% organizāciju ir cietuši no DDoS uzbrukumiem.

Tomēr uzņēmumi pastāvošos draudus ne vienmēr novērtē saskaņā ar savu pieredzi. Par to liecina fakts, ka gandrīz 72% respondentu pirmajā vietā izvirza kaitīgās programmatūras. Otrajā vietā nonākuši pikšķerēšanas uzbrukumi (62%), kam seko ielaušanās tīklā (64%).

Pēc aptaujāto domām, galvenais šķērslis, kas traucē mazajiem uzņēmumiem risināt informācijas drošības jautājumus, ir finansējuma trūkums. Vienlaikus, neraugoties uz to, daudzi uzņēmumi plāno samazināt savus IT izdevumus. Šo pasākumu ietvaros 25% respondentu nosauca izdevumu samazināšanu par infrastruktūras uzturēšanu, bet 22% uzskata, ka nepieciešams samazināt personāla izmaksas.

«Mazie un vidējie uzņēmumi aktīvi apgūst jaunos ITrīkus, taču galvenā problēma slēpjas nepietiekamā uzmanības pievēršanā informācijas aizsardzības jautājumiem. Šādu attieksmi pret savu drošību var raksturot kā fatālisma izpausmi,» atzīmēja Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs Andis Šteinmanis. «Uzņēmējdarbības apdraudējumu skaita pieauguma apstākļos ir jāmaina attieksme pret šo problēmu un aktīvi jārīkojas, nepieļaujot krīzes situāciju uzņēmuma datortīklā. Jaunās pieejas īstenošana ietver rūpīgāku attieksmi pret investīcijām ITinfrastruktūrā, kas nav jāfinansē pēc pārpalikuma principa, kā arī kvalificēta tehniskā atbalsta izmantošanu un darbinieku apmācību.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko