Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pulkstenis Android tālrunim

Kamēr tālruņu laikmētā elektronisko pulksteņu ražotāji tā vien šķiet, ka ir izzuduši no pasaules, Sony Ericsson ir radījis modernu elektronisko pulksteni - piedēkli tava tālruņa informācijas plūsmai.

Šodien katram ir mobilais tālrunis. Jau pirmajā ekrānā tajā gozējas pareizs laiks, kas nereti pat ir savienots ar tālruņa operatora vai ražotāja serveriem precīza laika atrādīšanai. Pulksteņi, jo īpaši elektroniskie, ir teju izzuduši no cilvēku rokām un izņēmumu sastāda dažādi analogie laikrāži, kas arvien vairāk pilda stilīgas rotas vai statusa apliecinājuma funkcijas.

Ko spēj moderns elektronisks rokaspulkstenis? Teju visu, sākot ar iebūvētu GPS uztvērēju un beidzot ar mūzikas atskaņošanu. Sony Ericsson visticamāk ir loģiski secinājis, ka šodien ir jārāda ne vien pareizs laiks, bet arī mani notikumi. Kur šodien to var iegūt? Manā datorā un manā tālrunī. Jaunākie tālruņi ir integrēti gan ar darba kalendāriem, gan Facebook profiliem. Un tālrunis vienmēr ir ieslēgts. Kā sekot līdzi notikumiem, nevelkot tālruni ik pa brīdim ārā no kabatas? Atbilde vienkārša - tālruņa ekrāns jātur vienmēr redzamā vietā, piemēram uz rokas.

Sony Ericsson LiveView rokas displejs ir integrējams ar jebkuru Android 2.x tālruni. Tas ir 11 milimetrus biezs, 35 milimetrus plats un augsts, ar integrētu 1,3 collu OLED krāsu displeju. Tam ir visai neglīta Velcro rokas siksniņa, kas izskatīsies labi pārgājienā, bet darīs kaunu pie sarunu galda. Siksniņai ir ietvariņš, kurā displeju var iestiprināt. Komplektā ir vēl viens, lai jūs varētu to pievienot, piemēram, pie somas siksnas.

Ieslēdzam savā tālrunī Bluetooth, nelielais ekrāns rāda ikonas, ka savienojas ar tālruni. Pēc nelielas savstarpējas kodu apmaiņas, kad biju noņēmies 10 minūtes un vēl tālrunis nemitīgi “slēdzās ciet”, process ir noslēdzies un Live View var sākt lietot. Ekrāna malās ir skārienjūtīgās joslas, ar kuru palīdzību var ritināt ekrānus. Iespējams redzēt īsziņas, kalendāra aktuālos notikumus, Facebook un Twitter notikumus, iespējams pievienot RSS plūsmas, lai lasītu, piemēram, jaunākās ziņas. Saņemot no tālruņa kādu jaunu notikumu, LiveView papildus arī novibrē, lai notikums nepaliktu nepamanīts. Ja es gaidu kādu vēstuli, ir visai ērti neskatīties pastkastē ik pa brīdim, bet saņemt paziņojumu rokaspulkstenī. Šādu “pārbaudi” var ieslēgt ar laika intervālu no 15 minūtēm līdz 3 stundām, arī kalendāra notikumi būs ar nelielu kavēšanos, tuklāt tikai tie, kas paredzēti nupat, jo veidu kā pārskatīt kalendāru uz priekšu, neatradu. Lai redzētu savu nedēļu, man joprojām jāsniedzas pēc tālruņa.

Lieliski strādā citas funkcijas - atrast tālruni un ienākošie zvani. Ja tālrunim zvana, arī LiveView rāda ienākošo zvanītāju. Papildus pieejama arī neliela LED diode, kas mirgo notikumam atbilstošā krāsā. Ērta un noderīga funkcija būs iebūvētā tālruņa mūzikas atskaņošanas vadība. Ja esat pieslēdzis savu tālruni skandām, nebūs jāiet klāt ikreiz, lai pārslēgtu vai atrastu dziesmu. To varēs veikt ar LiveView palīdzību, ērti sēžot dīvānā. Papildu jāpiemin, ka LiveView baterija pirmo reizi ir jāuzlādē aptuveni 2 stundas un lietojot būs jālādē katru dienu. Iespējams, Bluetooth ir pie vainas, taču pasaulē, kur viss tiek salīdzināts, elektroniska pulksteņa uzlādēšana notiek krietni retāk.

Plusi:

+ Der jebkurš Android 2.x tālrunis

+ Nav jāvelk tālrunis ārā no kabatas, lai uzzinātu vai ir kas jauns

Mīnusi:

- Noformējums, siksniņa

- Akumulatora ilgtspēja

Secinājums: Iespējams, gaidīju vairāk. Lieliska ideja, bet vājš noformējums un esošo tehnoloģiju ierobežojumi. Taču esmu pārliecināts, ka šādus risinājumus redzēsim arvien vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko