Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Samsung viedtālruņi GALAXY S III un GALAXY Ace Duo ieguvuši vides sertifikātu

Samsung Electronics viedtālruņi GALAXY SIII un GALAXY Ace Duo ir ieguvuši Eiropas standartiem atbilstošu oglekļa pēdas nospieduma sertifikātu. Samsung ir pirmais un patlaban vienīgais tālruņu ražotājs, kas veicis savu produktu oglekļa dioksīda pēdas nospieduma sertifikāciju Lielbritānijas organizācijā Carbon Trust Certification saskaņā ar globālo PAS 2050 standartu. Pēc šī standarta tiek veikti produktu un pakalpojumu dzīves cikla laikā radīto siltumnīcas efekta gāzu emisiju mērījumi. PAS 2050 standarta sertifikātus jau iepriekš ir ieguvuši arī Samsung GALAXY SII un GALAXY Note viedtālruņi.

“Izstrādājot jaunas tehnoloģijas, dabas sniegtā iedvesma ir mūsu filozofijas pamatā, līdz ar to mūsu ierīces ir ne vien inovatīvas un ērti lietojamas, bet arī atbilst visaugstākajiem vides prasību standartiem,” atzinis Samsung Electronics Europe Ilgtspējīgas attīstības nodaļas vadītājs Bils Skītss (Bill Skeates). “Jaunais GALAXY SIII ir viedtālrunis atbildīgiem patērētājiem. Izmērot oglekļa dioksīda pēdas nospiedumu, mēs varam pilnvērtīgāk apzināt mūsu mobilo sakaru tehnoloģiju radīto ietekmi uz apkārtējo vidi un noteikt jomas, kurās vēl iespējams veikt uzlabojumus. Plānojam veikt oglekļa pēdas nospieduma mērījumus arī pārējiem vadošajiem Samsung mobilo tālruņu modeļiem.”

“Mobilo ierīču, jo īpaši viedtālruņu lietošanas intensitāte visā pasaulē aug teju ģeometriskā progresijā, līdz ar to ir īpaši svarīgi, lai šīs tehnoloģijas atbilstu būtiskākajām vides prasībām,” atzīst Carbont Trust Certification vadītājs Derens Mesems (Darran Messem). “Mēs esam gandarīti, ka Samsung šajā jomā ir industrijas līderis, jo uzņēmums ne tikai iesniedz savus viedtālruņus neatkarīgai izvērtēšanai, bet arī aktīvi strādā, lai arvien mazinātu savu produktu ietekmi uz apkārtējo vidi.”

Ar oglekļa pēdas nospiedumu tiek apzīmēts kopējais siltumnīcas efekta gāzes emisiju apjoms, ko tiešā un netiešā veidā rada konkrētais produkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko