Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Satriecot Ņujorku

Samsung savu _Galaxy S4 _Ņujorkā prezentē ar šovbiznesa cienīgu vērienu

Pirms divām nedēļām negaidīti saņēmu ziņu, ka tieku aicināts pievienoties Baltijas delegācijai braucienā uz Ņujorku, kur tiks prezentēts šī gada Samsung flagmanis – Galaxy S4. Protams, atbilde ilgi nebija jādomā. Tā nu 13. marta rītā drošu sirdi kopā ar Samsung pārstāvjiem un tehnoloģiju blogeri Kristapu Skuteli kāpu lidmašīnā, lai pēc divām dienām piedalītos varen iespaidīgā viedtālruņu prezentācijā.

Pirmais pārbaudījums

Pēc piezemēšanās JFK lidostā, redzot, cik raiti kontrolpunkta šķērsošana veicas kolēģiem un operatoram, kura rokas bagāža sastāvēja no kamerām un statīviem, droši devos pie robežkontroles lodziņa. Diemžēl mans izteikti jauneklīgais izskats mani atkal ievilka nepatikšanās, un robežsargs ar smīnu sejā pajautāja: "Kādās biznesa darīšanās tad esi ieradies?" Atteicu, ka uz Samsung prezentāciju, cerēdams, ka tas aiztaupīs turpmākos jautājumus, taču nekā. Nācās izskaidrot, ka es nestrādāju Samsung, kam es rakstu, par ko plānoju rakstīt, un, kad jautājumu sērija bija beigusies, patērzēt par to, kādas, manuprāt, būs viedtālrunī iekļautās eye-tracking funkcijas. Rindā aiz manis stāvošā daudzbērnu ģimene par šo ieilgušo interviju sajūsmā nebija.

Konkurenti nesnauž

Ierodoties Ņujorkā, viena no pirmajām pieturvietām (pēc viesnīcas), protams, bija Taimskvērs, kas nereti tiek dēvēts arī par pasaules krustcelēm – šoreiz krustcelēs gan sastapās globālā viedtālruņu kara dalībnieki – Samsung, kas sev bija sarūpējis trīs reklāmas laukumus, un LG, kas bija veikli iegādājies divus reklāmas laukumus tieši virs Samsung. Taču reklāmas laukumu izpirkšana bija tikai pirmais no konkurentu sagādātajiem pārsteigumiem un turpmākās divas dienas bija uzskatāms apliecinājums, ka no Samsung baidās visi – HTC, LG un pat Apple.

Viens no izmisīgākajiem konkurentu mārketinga gājieniem pasākuma dalībniekus pārsteidza pasākuma norises dienā pie Radio City Music Hall ieejas, kur simtiem apmeklētāju un mediju pārstāvju vidū varēja atrast arī HTC pārstāvjus, kas izsniedza sava nesen prezentētā 2013. gada flagmaņa HTC One prezentācijas skrejlapas, uzkodas un siltu tēju. Īstā vētra gan bija pēc pasākuma, kad ar skaļiem paziņojumiem presē izcēlās ne viens vien konkurentu pārstāvis.

Brodvejas cienīgs pasākums

Mediju pārstāvji, dodoties uz šādiem pasākumiem, rēķinās, ka prezentāciju vadīs kāds no uzņēmuma pārstāvjiem, kas monotonā tonī nolasīs viedtālruņa tehnisko specifikāciju un parādīs prezentācijas video ar mūziku, kas jaunajam gadžetam liks izskatīties pēc kārtējā Maikla Beja grāvēja, taču tā nebija šajā gadījumā. Jau pirms pasākuma bija skaidrs, ka tas būs kaut kas lielāks – ne vien tāpēc, ka izvēlētā vieta bija Radio City Music Hall, bet arī tāpēc, ka 12. martā Samsung bija noorganizējis savdabīgu, Brodvejas stilā ieturētu muzikālu priekšnesumu – zibpūli. Pirms prezentācijas ar kolēģiem jau bijām pārrunājuši paredzamo viedtālruņa izskatu un tehnisko specifikāciju, kas arī vēlāk apstiprinājās. Taču brīdī, kad lielākā daļa mediju pārstāvju jau gatavojās celties un rauties pie galdiem ar viedtālruņiem, izrādījās, ka pasākums nebūt netuvojas izskaņai un Samsung sagatavojis vēl kādu pārsteigumu – teatrālu uzvedumu. Tajā tika prezentēta viedtālruņa funkcionalitāte, īpaši akcentējot multimediju funkcionalitāti – jaunajām foto un video apstrādes tehnoloģijām, multimediju atskaņošanu grupā (vairākos viedtālruņos paralēli). Akcentēta tika arī tulkošanas aplikācija – ceļotāja labākā draudzene, kas saprot gan rakstīto, gan runāto tekstu. Diemžēl pagaidām tikai deviņās valodās. Par spīti neveiklajiem jokiem, kas dažbrīd noslēdzās ar klusumu zālē, prezentācija nebūt nebija tāda izgāšanās, par kādu to presē nekavējās nodēvēt konkurenti. Tā uzrunāja patērētāju, nevis kā līdz šim – tehnoloģiju entuziastus. Šķiet, tas ir ceļš, kuru izvēlējies Samsung.

Daudz dzirdēts par baltiešu lēnīgumu, taču šis pasākums pierādīja pretējo – Baltijas delegācijai izdevās ne vien iekļūt pasākuma norises vietā, apejot mediju rindu, kas stiepās kvartāla garumā, un ieņemt vietas trešajā rindā – tuvu skatuvei, Samsung personālam paredzētajās sēdvietās –, bet arī vieniem no pirmajiem piekļūt viedtālruņiem, lai visu izmēģinātu pašu rokām. Dodoties prom, atskārtām, ka esam palikuši vieni no pēdējiem, aizrautīgi izmēģinot visas jaunās viedtālruņa funkcijas.

Daudz dzirdēts, ka Samsung izlēmis sekot Apple pēdās un pievērsties nevis ārišķībām, katram jaunajam modelim pārveidojot dizainu no A līdz Z, bet turpināt savus telefonus veidot pēc viena ģīmja un līdzības. Negatīvais aspekts, protams, ir "augsto plauktu" sajūtas trūkums, kas rodas, iztērējot par viedtālruni 500 latu, bet, tiklīdz paņem to rokās, atskārsti, ka tas ietērpts plastmasā. Pozitīvi vērtējams, ka šī pieeja iezīmē jaunu virzienu, ko daudzi gaidījuši jau sen, – prioritāte ir nevis dizains un spīguļi, bet gan funkcionalitāte un tehnoloģija. Protams, var diskutēt, cik lieli uzlabojumi ir katras nākamās paaudzes viedtālrunī un vai ir vērts knapināties ar dizainu tāpēc vien, lai viedtālrunī atļautos nedaudz labāku displeju, nedaudz ietilpīgāku akumulatoru, vai ietaupīt svaru un izmēru. Taču... skaistums nāk no iekšām.

Vai sākt krāt naudu?

Jautājums, kuru kopš atgriešanās no Ņujorkas esmu saņēmis neskaitāmas reizes, ir: "Vai ir vērts ieguldīt naudu Samsung Galaxy S4?" Ja jūsu viedtālrunis ir vismaz divus gadus vecs, iegādājoties jauno Galaxy S4, pārmaiņas būs tā vērtas. Taču, ja esat Note II, Galaxy S3 vai līdzvērtīga viedtālruņa lietotājs, kurš meklē ieganstu vai iespēju papildināt savu gadžetu krājumu bez reālas nepieciešamības, mans ieteikums ir nogaidīt, līdz veikalu plauktos nonāk jaunie Samsung viedtālruņi ar Tizen operētājsistēmu. Ja ticam informācijai, jaunā viedtālruņu sērija varētu būt līdz šim iespaidīgākais Samsung veikums, kas iezīmēs arī jaunas ēras sākumu uzņēmuma attīstībā.

Raksta autors bija Samsung viesis


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko