Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Rietumu – Delfin komanda svētdien startēs pauguriem bagātajā Paris – Troyes velobraucienā

Svētdien Latvijas vadošā šosejas riteņbraukšanas komanda „Rietumu – Delfin” Francijā startēs UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā „Paris – Troyes”, vēsta komanda. Sacensību distancē būs iekļauti virkne dažāda garuma pauguri. Tikmēr dalībnieku vidū bez Latvijas komandas, būs arī pazīstamās Pro kontinentālās franču vienības „Cofidis” sportisti.

Jauno šosejas riteņbraukšanas sezonu Latvijas kontinentālā komanda „Rietumu – Delfin” iesāka pagājušajā nedēļā, startējot UCI 1.2 kategorijas vienas dienas velobraucienā GP „Lillers”. No „Rietumu – Delfin” sportistiem visaugstāk šeit finišēja 24 gadus vecais ventspilnieks Andris Smirnovs, kurš bija ātrākais no peletona, finišējot 14. vietā.Šajā nedēļā komanda turpina aktīvus treniņus, lai svētdien startētu savās otrajās šīs sezonas šosejas riteņbraukšanas sacensībās - „Paris – Troyes” vienas dienas velobraucienā. „Paris – Troyes” velobrauciens norisināsies jau 56. reizi un tam piešķirta UCI 1.2 kategorija. Pēdējos sešos gados par sacensību uzvarētāju kļuvuši franču riteņbraucēji. Iepriekšējos divus gadus triumfēja Džīns Marks Bideu no „Bretange – Seche Environnement” Pro kontinentālās vienības.

Ņemot vērā trases profilu un pagājušo gadu rezultātus, var prognozēt, ka riteņbraucēji trasē sadalīsies vairākās mazākās grupās un lielais grupas finišs varētu izpalikt. Distancē ir ļoti daudz pauguri, kas ved gan augšup, gan lejup. Lai arī tie nav ļoti augsti, tomēr, kopā ar sānu vējiem, riteņbraucēji var sākt dalīties mazākās grupās.

Šogad 174 kilometrus garajā „Paris – Troyes” velobraucienā kopumā startēs 216 dalībnieki no 23 komandām. Distancē dosies arī pazīstamā franču Pro kontinentālā vienība „Cofidis”, kura startēja arī GP „Lillers” sacensībās. Tāpat dalībnieku vidū būs savulaik Latvijā reģistrētā „La Pomme Marseille” komanda, kas tagad oficiāli atgriezusies starp Francijas kontinentālajām vienībām. Dalību apstiprinājušas arī latviešu riteņbraucēja Jāņa Daktera pārstāvētā „Differdange – Losch”, krievu „Itera – Katusha” un citas vienības.

„Rietumu – Delfin” komandu sacensībās pārstāvēs astoņi riteņbraucēji – Andris Smirnovs, Andžs Flaksis, Emīls Liepiņš, Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Pēters Prūss, Pēters Tarvis un Edgaras Kovaliovas. Diemžēl slimības dēļ startēt nevar Krists Neilands. Tikmēr komandas jaunieguvums Sergejs Papoks, kurš ir divkārtējs Baltkrievijas vicečempions, tikai nesen ieradies komandas nometnē. Viņa debija paredzēta kādās no tuvākajām sacensībām.

Par GP „Lillers” velobraucienu, aizvadīto treniņu nedēļu un gaidāmajām sacensībām stāsta „Rietumu – Delfin” riteņbraucējs un 2012. gada Eiropas U23 vicečempions grupas braucienā Andžs Flaksis.

Kā komanda kopumā ir apmierināta ar sezonas pirmajām sacensībām „GP Lillers” velobraucienā?

Esam daļēji apmierināti. Vēl neesam pašā labākajā formā, tādēļ galvenais bija braukt taktiski pareizi. Tā arī darījām, lai gan tika pieļautas arī dažas kļūdas, kas maksāja augstāku rezultātu finišā. Kopumā gribu teikt, ka paveicām labu darbu.

Kam veltījāt lielāko uzvaru šīs nedēļas treniņos?

Treniņi nu pamazām paliek īsāki, bet vairāk koncentrējamies intensitātes palielināšanai. Pievēršam vairāk uzmanības ātrumam un spēkam, bet mazāk izturībai.

Cik daudz esi informēts par „Paris – Troyes” velobrauciena trasi?

Tās būs paugurainas sacensības. Var sagaidīt arī lielus sānu vējus. Pagaidām ir grūti teikt kā viss izvērtīsies. Jātur visiem acis vaļā un jāizmanto savas izdevības, jo trase patiesi ir ļoti smaga. Mums jābrauc ir aktīvi.

Kā trase ir piemērota tavām īpašībām?

Pats šobrīd neesmu savā labākajā formā, tāpēc plānoju braukt ar galvu. Varbūt paveicas būt īstajā vietā un īstajā laikā.

2014. gadā „Rietumu – Delfin” komandu atbalsta Rietumu Banka, Delfin Group, Zubr Capital, Motovelo, BSC group, West Kredit, Veloserviss, Shimano, Sabreinvest, Garmin, Syform, DTG, Maxxis, Salice, Morgan blue, Compressport. Distancē komanda dosies ar Giant velosipēdiem, bet ar sporta uzturu riteņbraucējus nodrošina Nutrend.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi