Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Vosekalns Smiltenē izcīna spožu uzvaru Latvijas čempionātā grupas braucienā

Ar Rietumu – Delfin komandas riteņbraucēja Andra Vosekalna uzvaru Smiltenē noslēdzies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā elites un U23 grupas sportistiem. Vosekalns aiz sevis atstāja galvenos favorītus – Alekseju Saramotinu un Gati Smukuli, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas čempionāta šosejas riteņbraukšanā trešajā dienā Smiltenē par uzvarām grupas braucienos cīnījās junioru, elites un U23 vīri. Tāpat vairāki desmiti dalībnieki startēja arī trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas braucienā, kā arī aizraujošajās bērnu atrakcijās.

Vislielākā intriga risinājās elites grupas braucienā, kur dalībnieku vidū bija visi labākie Latvijas šosejas riteņbraucēji, viņu vidū arī Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Andžs Flaksis, Toms Skujiņš un citi. Kopumā elites un U23 grupas riteņbraucēji veica vairāk nekā 170 kilometru garu distanci pa Smiltenes, Raunas un Priekuļu ceļiem. Pēdējie 30 kilometri veda pa Smiltenes pilsētas ielās izvietotajiem apļiem.

Lietainajos laika apstākļos sacensības sākās ļoti strauji, jo jau pēc pirmajiem kilometriem izveidojās 12 dalībnieku liels atrāviens, kurā bija arī uzreiz pieci Rietumu - Delfin sportisti un četri Alpha Baltic/ Unintymarathons.com pārstāvji. Smukulis, Saramotins un Skujiņš, kopā ar vēl vairākiem riteņbraucējiem atpalika par vairāk nekā četrām minūtēm. Pēc Priekuļiem apļiem līderu skaits strauji samazinājās. Vadībā atradās kuldīdznieks Viesturs Lukševics, Rietumu - Delfin riteņbraucēji -Armands Bēcis, Andris Vosekalns - kā arī Jānis Dakteris. Tikmēr Saramotins, Smukulis, Skujiņš, Emīls Liepiņš un Māris Bogdanovičs sekoja pēc 2 minūtēm un 30 sekundēm. Pavērsiens notika septiņus kilometrus pirms finiša, kad atrāvās Vosekalns. Alūksnietis pirmais sasniedza pilsētas apļus. Viņa ķeršanu ļoti aktīvi iesāka Skujiņš, kurš uz brīdi aizbēga no Saramotina un Smukuļa. 

Iebraucot pēdējā aplī, Vosekalns bija 1 minūtes un 40 minūšu pārsvarā pār Saramotinu, Andžu Flaksi un Smukuli. Līdzjutēju simtu atbalstīts, Rietumu - Delfin riteņbraucējs lepnā vientulībā sasniedza finišu, tādējādi pirmo reizi karjerā 22 gadu vecumā kļūstot par Latvijas čempionu. Cīņā par otro vietu Saramotins pārspēja mājinieku Smukuli, bet uzreiz aiz goda pjedestāla palika Toms Skujiņš no Hincapie Sportswear Development komandas.

Jaunais Latvijas čempions distanci veica 4 stundās 8 minūtēs un 32 sekundēs. Saramotins uzvarētājam zaudēja 59 sekundes, bet Smukulis tieši vienu minūti. U23 grupā triumfēja Vosekalns, bet otrais bija viņa komandas biedrs Emīls Liepiņš.

Andris Voseklans pēc finiša: "Es jūtos ļoti labi. Šis panākums man ir karjeras lielākais sasniegums. Liels paldies komandai, kura paveica lielisku darbu. Iztērēju daudz spēka. Pēdējos apļos pat vairs nesapratu, kas īsti notiek. Tagad gatavošos Eiropas čempionātam. Jāpaveic smags treniņu darbs līdz tam."

Latvijas čempionātā junioriem grupas braucienā sportisti sacentās 105 kilometru garajā distancē pa Valkas šoseju un Smiltenes apļiem. Pilsētā kā pirmie iebrauca četri "RRS/ Purvciems" komandas riteņbraucēji - Tomass Kārlis Iļjenko, Klāvs Rubenis, Aleksandrs Rubļevskis un Nils Ķelderis, kā arī dobelnieks Ēriks Toms Gavars. Uzvarētājs noskaidrojās pēdējos metros, kur Gavars finiša spurtā pārspēja Rubļevski. Tikmēr bronzas medaļa Klāvam Rubenim. Uzvarētājs distancē pavadīja 2 stundas 27 minūtes un 17 sekundes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi