Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Latviju Eiropas čempionātā BMX elitē pārstāvēs visi labākie

Šīs nedēļas nogalē Dānijas pilsētā Roskildē norisināsies Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā startēs arī Latvijas izlases sportisti. Vīru elites grupā, kur dalībnieku vidū būs gan jaunais Latvijas čempions Edžus Treimanis, gan arī titulētais Māris Štrombergs, cīņa par medaļām norisināsies svētdien, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc ilgāka pārtraukuma Eiropas čempionāts šogad norisinās vienās sacensībās. Tās notiks Dānijas pilsētā Roskildē esošajā trasē. Kopumā sacensības šeit norisināsies trīs dienu garumā. Piektdien tiks aizvadīts BMX Eiropas līgas noslēdzošais 11. posms. Tikmēr sestdien Eiropas Challange sacensībās cīnīsies jaunāko grupu, kā arī amatieru sportisti. Kulminācija gaidāma svētdien, kad par Eiropas čempiona titulu cīnīsies junioru un elites sportisti, kā arī 15 un 16 gadus vecie sportisti sacentīsies Challange sacensībās.

Latvijas BMX pieaugušo un jauniešu izlases sastāvā Eiropas čempionātā startēs kopumā 12 sportisti. Vīru elites grupā Latvijas izlasi pārstāvēs šī gada valsts čempions un BMX Eiropas līgas kopvērtējuma līderis Edžus Treimanis, divkārtējais Olimpiskais, divkārtējais pasaules un arī Eiropas čempions Māris Štrombergs, kā arī pērnās sezonas Latvijas čempions Rihards Veide. Junioru grupā atlases kritērijus dalībai nozīmīgajās sacensībās izpildījis Kristens Krīgers.

Latvijas jaunatnes izlases komandas sastāvā būs astoņi sportisti. B16 jauniešu grupā startēs Arvis Kārkliņš un Helvijs Babris, B15 grupā izlases sastāvā par medaļām cīnīsies valmierieši – Mikus Strazdiņš un Artūrs Bērziņš - kā arī Saldus braucējs Vladimirs Boltiks. B14 grupā izlases krāsas aizstāvēs rīdzinieks Filips Krists Rozītis, bet meiteņu G15 un G16 konkurencēs redzēsim attiecīgi Vinetu Pētersoni un Leldi Šumu. Izlases galvenais treneris ir Ivo Lakučs, bet jaunatnes izlases vadība uzticēta Ģirtam Kātiņam, kuram palīdzēs Miks Puķītis.

Bez Latvijas izlases sportistiem nedēļas nogales sacensībās startēs vēl kopumā 51 mūsu valsts pārstāvis. Izlases sastāvs nozīmīgajām sacensībām tika noteikts pēc atlases kritēriju rezultātu izpildes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi