Dzērvenes svaigā veidā var glabāt samērā ilgi, tādēļ droši var lasīt pilnus lielus grozus! Arī tās sagatavot ēšanai un dzeršanai var visdažādākajos veidos. Bet dzērvenes var lietot arī ārīgi kā masku un skrubju sastāvu.
Nepieciešams
- 1/3 glāzes rupja maluma Himalaju sāls;
- 2/3 glāzes sasmalcinātu dzērveņu;
- 1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu;
- 1 ēdamkarote kausētas kokosriekstu eļļas;
- 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu.
Visas sastāvdaļas samaisa kopā stikla vai keramikas traukā, līdz tās kārtīgi sajaukušās. Lieto kā ķermeņa skrubi pirtī vai dušā. Tumšā, vēsā vietā var glabāt nedēļu, bet ledusskapī pat divas.