Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Citi

Piektdien uz Tokijas olimpiskajām spēlēm dodas pirmie Latvijas sportisti

Piektdien lidojuma reisā uz Tokiju sēdīsies Latvijas delegācijā iekļautā 3x3 basketbola komanda, pludmales volejbolisti, kā arī vienīgā šaušanas sporta pārstāve Agate Rašmane, aģentūru LETA informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) mārketinga dienesta vadītāja Dace Gulbe.

Pļaviņš/Točs Tokijā grupā spēlēs ar pasaules čempioniem

Tokijas olimpisko spēļu sacensību pludmales volejbolā grupu izlozē Maskavā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pretī saņēma pasaules čempionus, kuri pārstāv Krievijas Volejbola federāciju (VFV), bet Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka - pastarītes no Kenijas.

Dunduru uzbrukums un gurķu burka. Baldones šaha čempionāts © DIENA

Lai arī Baldones šaha čempionātā pēdējās vietas ieguvējs balvā saņem gurķu burku, šis turnīrs nav nekāda joka lieta. Jau piekto gadu pie sevis uz Baldoni aicina lielmeistars Zigurds Lanka, kurš ir šī turnīra organizators, Latvijas 2020. gada šaha čempions un starptautiski atzīts, pieprasīts šaha treneris.

Olimpieši spēka gados © DIENA

Lielāko daļu Latvijas delegācijas Tokijā veidos olimpisko spēļu debitanti, tomēr delegācijā apstiprināti arī vairāki pieredzējuši sportisti, tostarp savulaik olimpisko godalgu jau izcīnījušais pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) trešdien apstiprināja 30 sportistu dalību jūlijā un augustā paredzētajās olimpiskajās spēlēs, bet vēl pieci atlēti viņiem var pievienoties 1. jūlijā, kad pēdējās ceļazīmes izdalīs Starptautiskā Vieglatlētikas asociācija.

Andra Levite: ir jāstiprina sabiedrības izpratne un atbalsts paralimpiskajai kustībai

28. jūnijā Latvijas paralimpiskās kustības patronese Valsts prezidenta dzīvesbiedre Andra Levite, paralimpiešu pārstāvji un ģenerālsponsors Mēness Aptieka tikās, lai pārrunātu Itālijas pieredzi paralimpiskā sporta attīstībai un gatavošanos paralimpiskajām spēlēm. Paralimpiešiem, kā ierasts, – gaišs skats uz nākotni un apņēmība cīnīties par augstiem sasniegumiem. Bet blakus arī skarbā realitāte ar treniņu vietu trūkumu, kas turpmākajos gados var negatīvi atspēlēties Latvijas izredzēm starptautiskajā arēnā.

Ar jahtu parādi Daugavā svētdien sāksies Rīgas līča regate

Šo svētdien ar svinīgu buru jahtu parādi Rīgā, Daugavas upē, tiks atklāta Rīgas līča regate jeb Gulf of Riga Regatta (#GoRR). Dalību regatē jau pieteikušas 42 komandas no piecām valstīm. To vidū ir arī pasaules un Eiropas čempioni, vēsta regates rīkotāji.

Latvijas pāris iekļūst pusfinālā Eiropas kausā Standartdejās

Polijas pilsētā Elblongā notikušajā Eiropas kausā ļoti labi nostartējuši Latvijas dejotāji Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko, kuri 21 pāra konkurencē iekļuva pusfinālā un izcīnīja 10.vietu, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.