Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Futbols

Pārsvars turpina sarukt © DIENA

Līderu klupiens trīs kārtas pirms Optibet Latvijas virslīgas čempionāta beigām saasinājis intrigu cīņā par titulu, jo galvenos pretendentus šķir vairs tikai trīs punkti.

Virslīgas bronzas medaļas iegūst papildu vērtību © DIENA

Jaunu intrigas dimensiju Latvijas virslīgas čempionātā pavēra FK Auda triumfs kausa izcīņā. Atlikušajās četrās kārtās vēl aktuālāka kļuvusi trešā pozīcija turnīra tabulā, kas tās ieguvējiem nodrošinās ne tikai bronzas godalgas, bet arī pēdējo ceļazīmi uz nākamās sezonas Eiropas kausiem. Paredzams, ka to sadalīs RFS un FK Liepāja, kurus sezonas izskaņā šķir pieci punkti.

Auda bauda triumfu © DIENA

Spoži atgriešanos Latvijas futbola elitē apzīmogojis kolorītais Ķekavas klubs Auda, kas trešdien Skonto stadionā pārsteidza favorītu RFS un pirmo reizi vēsturē izcīnīja Latvijas kausu. Vienīgos vārtus 1:0 uzvarā guva Daniils Ulimbaševs, bet no otrā puslaika beigām ar savainojumu spēlējušais vārtsargs Fabriss Ondoa nosargāja savu cietoksni neieņemtu.

Čempions pret debitantu cīņā par kausu © DIENA

Latvijas kausa izcīņas finālā trešdienas vakarā Skonto stadionā RFS un FK Auda futbolisti dalīs ne tikai Latvijas futbola sezonas pirmo trofeju, bet arī ceļazīmi uz nākamās sezonas UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīru. Spēles sākums pulksten 20, tās tiešraide jau pusstundu iepriekš LTV 7 kanālā.