Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +3 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 23. decembris
Viktorija, Balva

Ēdieni

Uz ielas cepti kastaņi

Kad pienāk ziema, Rietumeiropā, it īpaši Vidusjūras reģiona pilsētās, uz ielām izbrauc tirgotāji ar kastaņu cepamajiem ratiņiem.

Michelin zvaigzne piešķirta arī restorānam John Chef's Hall

Pasaulē populārākajā restorānu ceļvedī Michelin Guide 2025.gada ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, tostarp Michelin kvalitātes zvaigzne piešķirta restorānam John Chef's Hall, kā arī zvaigzni saglabājis restorāns Max Cekot Kitchen, informēja Michelin Guide pārstāvji.

Vieniem gardums, citiem – fui un pē!

Dažādos pasaules nostūros cilvēkiem ir atšķirīgi ēšanas paradumi, kas nereti veidojušies tāpēc, ka konkrētajā vietā kāds pārtikas produkts ir pieejamāks par citiem. Taču tas nav vienīgais faktors. Ķengura, aligatora vai haizivs gaļa Latvijā nav īpaši populāra tieši tāpēc, ka šie dzīvnieki te nemājo, taču vairākums mūsu valsts iedzīvotāju nav nekādā sajūsmā arī par zirga gaļu (par suņa un kaķa gaļu nemaz nerunājot). Kādas ir gaļas ēšanas tradīcijas dažādās valstīs, un no kā tās atkarīgas?

Angļu porcelāns un olu trauciņš

Iepriekšējā reizē sāku stāstīt par dažādiem mūsdienu virtuves piederumiem, kas ne vienmēr bijuši tik pašsaprotami. Šoreiz turpināšu ar angļu porcelānu un olu trauciņu.

7 iemesli, kāpēc noteikti jāēd zemenes

Vārds "noteikti" nebūt nav pārspīlējums! Tirgus un veikalu stendi vai lūzt no dažādu zemeņu šķirņu pārpilnības, jo tām šobrīd ir sezona gan virknē Eiropas valstu, gan Latvijā, un, kā zināms, sezonas produktu lietojums ir viens no veselīga uztura pamatlikumiem.

Kas ir plēkšņu kvieši

Latvijā plēkšņu jeb speltas kvieši (angliski – spelt) ir parādījušies pēdējā desmitgadē un galvenokārt pazīstami bioloģiskās pārtikas cienītāju vidū. Tikmēr citās Eiropas valstīs, piemēram, Itālijā, plēkšņu kvieši (itāliski – farro) dažādās formās (gan milti, gan graudi) ir pavisam ikdienišķs produkts.

Ceļvedis riekstu pazīšanā

Par lazdu riekstu, valriekstu garšu un izmantojumu mums tā kā būtu skaidrība, taču ir vairāki riekstu veidi, ko mazāk pazīstam.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide