Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Mūzika

Sācies festivāls Rīgas ritmi

Līdz ar oficiālu atklāšanas jam session uz viesnīcā Radisson Blu Latvija izvietotās Riga Jazz Lounge skatuves sācies 23. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls Rīgas ritmi, kas šogad norisinās no 5. līdz 8. jūlijam, informēja festivāla rīkotāju pārstāvji.

Čikāgas piecīšu līdera mīlestība. Koncertā atcerēsies Albertu Legzdiņu un dziedās viņa dziesmas © DIENA

Kamēr Rīgu pieskandina un iekustina lielie Dziesmu un deju svētki, VEF Kultūras pilī šovakar, 5. jūlijā, plkst. 19.00 būs iespēja pabūt pasākumā, kas visus klātesošos, iespējams, arī rosinās uz kārtīgu tautas sadziedāšanos, – Alberta Legzdiņa 90 gadu jubilejai veltītā koncertā Mana mīlestība skanēs gan viņa dibinātās grupas Čikāgas piecīši dziesmas, gan atmiņas par grupas vienmēr humorpilno līderi.

Liepājā norisināsies festivāla Summer Sound ieskaņas pasākumi

Sestdien, 15. jūlijā, Liepājas pludmales bārā Cukurfabrik notiks festivāla Summer Sound 2023 jau par tradīciju kļuvušais pre-party jeb iesildīšanās pasākums ar dejām līdz rītam kopā ar DJ @tomsgrevins. Savukārt festivāla norises nedēļā, sākot ar 2. augustu, divu vakaru garumā Juliannas pagalmā norisināsies ieskaņas koncerti, informēja festivāla rīkotāji.

Jau jūlija vidū Rīgu ieskandinās Positivus festivāls; publicē pilnu festivāla programmu

Šīs vasaras lielākie ārvalstu mūzikas zvaigžņu koncerti gaidāmi jau mazliet vairāk nekā pēc nedēļas Positivus festivālā, kas 14. un 15. jūlijā notiks Rīgā, Lucavsalā. Īpaša uzmanība veltāma diviem māksliniekiem – Metro Boomin, kura jaunākais albums šobrīd ir visvairāk klausītais pasaulē, un britu solista un dziesmu autora Sema Smita gaidāmais grandiozais šovs. Ar pilno festivāla programmu iespējams iepazīties, lejupielādējot Positivus'23 mobilo lietotni.