Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lielajā ģildē uzstāsies Daniils Bulajevs un kamerorķestris Davinspiro Camerata

Lielajā ģildē 23. decembrī plkst. 19.00 norisināsies koncerts Ziemassvētki ar Gēršvinu un Davinspiro Camerata. Klausītājiem tiks piedāvāta dzirkstoša, daudzveidīga koncertprogramma, kurā iekļauti īpaši kamerorķestrim aranžēti Džordža Gēršvina skaņdarbi.

Koncertā piedalīsies vijolnieki Daniils Bulajevs un Andrejs Jegorovs, altiste Santa Lūcija Circene un vibrofonists Andrejs Puškarevs, kas muzicēs kopā ar kamerorķestri Davinspiro Camerata.

Programma veidota kā daudzkrāsains muzikāls notikums, kurā līdzās klasiskām vērtībām – Mocarta mūzikai, Brāmsa, Dvoržāka un Sarasates dejām – klausītājiem būs iespēja pirmoreiz baudīt Džordža Gēršvina daiļrades pērles īpašā aranžējumā tieši kamerorķestrim kopā ar sitaminstrumentiem. Tās veidos pieredzējušais pārlikumu meistars, Kremerata Baltica mūziķis Andrejs Puškarevs. Mūziķi uzburs svētku noskaņu un ielīksmos klausītājus ar iemīļotām kompozīcijām jaunās skaņās.

Koncerta pirmajā daļā ir likti divi Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbi – Divertisments Remažorā un Sinfonia concertante vijolei, altam un kamerorķestrim, kurā solo atskaņos vijolnieks Daniils Bulajevs un altiste Santa Lūcija Circene. Turpinājumā skanēs priekpilnās Johannesa Brāmsa Divas ungāru dejas, kā arī Antonīna Dvoržāka Otrā slāvu deja. Dzirdēsim arī smeldzīgo Pablo Sarasates spāņu deju Navarra Daniila Bulajeva un Andreja Jegorova izpildījumā.

Koncerta otrā daļa būs veidota neakadēmiskās un pacilātās noskaņās. Tajā skanēs tādi slaveni Džordža Gēršvina skaņdarbi no operas Porgijs un Besa It Ain’t Necessarily So, There's a boat dat's leavin' soon for New York , The Man I Love. Tos pēc īpaša Daniila Bulajeva ierosinājuma kamerorķestrim Davinspiro Camerata aranžējis Andrejs Puškarevs, kas šajā vakarā arī pats kāps uz skatuves kā vibrofonists. Publikas iemīļotie Džordža Gēršvina skaņdarbi šādā skanējumā piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Orķestra dibinātājs un vadītājs ir 19 gadus vecais vijolnieks Daniils Bulajevs, šobrīd viens no pieprasītākajiem, atzītākajiem un profesionālajā mūzikas dzīvē aktīvākajiem vijolniekiem Latvijā, guvis ievērojamu starptautisku koncertpieredzi, sniedzis daudzus koncertus gan kā solists, gan kamermūziķis Latvijā un ārvalstīs (Vācijā, Lielbritānijā, Beļģijā, Šveicē, Itālijā, Ķīnā, Armēnijā, Argentīnā, AAE, Lietuvā, Igaunijā un citviet).

Piecu gadu vecumā Daniils uzstājās ar kamerorķestri, savukārt pēc diviem gadiem ar simfonisko orķestri. 8 gadu vecumā Daniils Bulajevs sniedza savu pirmo solokoncertu. Uzstājies ar LNSO, Latvijas Nacionālās operas orķestri, Liepājas simfonisko orķestri, Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri, Philharmonia Orchestra, Sinfonietta Rīga, Kremerata Baltica, Stuttgart Chamber Orchestra, Glasperlenspiel Sinfonietta, Zalcburgas kamersolistiem, Armēnijas Nacionālo simfonisko orķestri un kamerorķestri, Makao simfonisko orķestri u.c. Pēc uzvaras 8. Vindzoras starptautiskajā stīginstrumentu konkursā (The Windsor Festival International String Competition) Daniils Bulajevs uzstājies Vindzoras pilī, Lielbritānijā kopā ar Philharmonia Orchestra diriģentes Marinas Alsopas vadībā. Koncertu apmeklēja Lielbritānijas karaliskās ģimenes locekļi. Kā balvu viņš saņēma iespēju ierakstīt disku. Šogad novembrī kopā ar Davinspiro Camerata solistiem un pianistu Maksimu Taņičevu tapa ieraksts Champs Hill Records studijā. Ieraksta iznākšana plānota nākamā gada rudenī.

Andrejs Puškarevs ir dzimis Ukrainā 1974. gadā. 1999. gadā Andrejs Puškarevs pievienojās kamerorķestrim Kremerata Baltica. Kā šī orķestra dalībnieks viņš ir piedalījās daudzos koncertos un ierakstos. Kā solo timpānistu viņu var dzirdēt ierakstā After Mozart, kas 2002. gadā saņēma Grammy un ECHO balvas. 2005. gada vasarā Andrejs prezentēja projektu Baha vibrācijas kā solo koncertu Verbjē mūzikas festivālā (Šveice). Uzstājies kopā ar slaveniem mūziķiem, tostarp Jojo Ma, Martu Argeriču, Julianu Rahlinu, Mario Brunello, Maksimu Rizanovu u.c., saņēmis vairākas prestižas balvas. Andrejam Puškarevam ir ievērojama pieredze, veidojot oriģinālkompozīcijas, kā arī aranžējumus orķestriem un dažādiem kamermūzikas sastāviem, kuros spēlē pasaulē atzīti mūziķi.

Davinspiro Camerata ir Daniila Bulajeva izveidots stīgu kamerorķestris, kas apvieno jaunus, talantīgus Latvijā un ārzemēs studējošus mūziķus. Orķestri raksturo gluži vai elektrizēta enerģija, spēlētprieks un jauneklīga vitalitāte. Daniila Bulajeva vijoles skanējums organiski saplūst ar pārējo instrumentu balsīm. Tā ir priekšrocība, ko sniedz nepastarpināta sadarbība starp līderi un pārējiem orķestra mūziķiem, kad diriģents saspēlē nav iesaistīts. Daniila harisma apbur pārējos orķestra biedrus, un viņa dinamismu pārņem visi orķestrī spēlējošie. Davinspiro Camerata jau uzstājies vairākos koncertos Latvijā un ir muzicējis ar tādiem mūziķiem kā Miša Maiskis, Andress Mustonens, Elīna Bukša, Guna Šnē, Grigorijs Kovaļevskis, Reinuts Teps, Ieva Saliete un saņēmis skatītāju ovācijas.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja