Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Novados

VVD inspektori Ventas rumbā Kuldīgā atlaiž 530 nelikumīgi noķertos nēģus un līdaku

Valsts vides dienesta Kurzemes reģionālās vides pārvaldes (VVD) vides inspektori pie Ventas rumbas Kuldīgā konstatēja nelikumīgu nēģu ieguvi, pēc kā upē atlaisti 530 nēģi un līdaka. Pašlaik ir nēģu un līdaku nārsta laiks un to ieguves liegums. Zivju resursiem nodarītie zaudējumi par nelikumīgo lomu, ja vainīgos būtu izdevies notvert, varētu pārsniegt 21 tūkstoti eiro. VVD izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri operatīvi ziņoja par šo pārkāpumu.

Par iebraukšanu Jūrmalā nevarēs samaksāt ar skaidru naudu

Ceturtdien, 1.aprīlī, par iebraukšanu Jūrmalā būs jāmaksā nodeva divi eiro, turklāt šogad caurlaižu automātos Priedainē un Vaivaros nevarēs norēķināties ar skaidru naudu, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Optimizācijas tīkls savelkas ap profesionālajām skolām © DIENA

Profesionālo izglītības iestāžu optimizācija skars arī Daugavpili: tur no 2022. gada 1. janvāra beigs pastāvēt Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskola (DTPV). Tajā īstenotās programmas tiks sadalītas starp diviem profesionālās izglītības kompetenču centriem (PIKC) – Daugavpils tehnikumu (DT) un Daugavpils Būvniecības tehnikumu (DBT).

Skulte atgriežas Limbažu novadā © DIENA

Pildot Satversmes tiesas (ST) spriedumu, steidzamības kārtā divos lasījumos Saeima pieņēmusi likuma grozījumus, ar kuriem Skultes pagasts atgriežas Limbažu novadā, tādējādi Saulkrastu novadu veidos tikai pašreizējie Sējas un Saulkrastu novadi. Ministru kabinetam līdz nākamā gada 1. maijam Saeimai būs jāsniedz izvērtējums un pētījumos balstīta informācija par Saulkrastu novada attīstības potenciālu.

Kurzemes upēs kāpj ūdens līmenis

Lietus un kūstošā sniega dēļ Kurzemes upēs Bārtā, Durbē, Rīvā un Užavā ūdens līmenis pēdējā diennaktī paaugstinājies par aptuveni pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvie dati.