Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rīgā

European Modular Homes pārceļ savu ražotni uz Rīgas ostu

Moduļu māju ražošana un būvniecība visā Eiropā līdz ar augošo pieprasījumu pēc efektīviem, videi draudzīgiem būvniecības risinājumiem šobrīd piedzīvo strauju izaugsmi. Viens no moduļu māju ražotājiem, starptautisks uzņēmums European Modular Homes pirms gada savu galveno ražotni no Krievijas pārcēla uz Rīgas brīvostas teritoriju, šādu soli pamatojot ar konkurētspējas priekšrocībām un iespējām apgūt plašākus eksporta tirgu.

Rīgā ir augstākā dzīves dārdzība starp Baltijas valstu galvaspilsētām

Rīgā ir augstākā dzīves dārdzība starp Baltijas valstu galvaspilsētām, jo izdevumi par pārtiku, mājokli un transportu prasa procentuāli lielāko vidējai ģimenei pieejamo ienākumu daļu, trešdien pētījuma par dzīves dārdzību Baltijas valstu galvaspilsētās prezentācijā sacīja Swedbank Finanšu institūta eksperte Evija Kropa.

Riepu kalni Rīgā nepazūd

Pirms vairākiem gadiem mediju uzmanību izpelnījās riepu kalni Rīgā, Starta ielā 7a un 8, kas bija vairākkārt pārauguši tur atļauto apjomu. Vispirms uzraugi laikus to neapstādināja, ļaujot riepu krājumiem izaugt milzīgā daudzumā, un tagad izskatās atslābuši, sekojot, kādā tempā riepas no turienes tiek izvestas. Arī Rīgas pašvaldībā, kuras teritorijā ir šīs riepas, sarosījās tikai pēc LTV raidījuma De Facto intereses.

RNP šonedēļ noslēdz apkures sezonu

Iestājoties siltākiem laikapstākļiem, trešdien SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) uzsāk apkures sezonas noslēgumu, ko plānots pilnībā īstenot līdz 7.maijam. Trīs dienās centralizētā siltumapgāde tiks pārtraukta visām uzņēmuma pārvaldīšanā esošajām daudzdzīvokļu mājām.

Arī šogad lieli ielu remonti © DIENA

Rīgas domes Satiksmes departaments (SD) ir pilnībā gatavs jaunajai būvniecības sezonai galvaspilsētā, un arī visi darbi, kas bija iepauzēti, tiks sākti paredzētajā laikā, tāpat kā tiks sākta jauno projektu īstenošana, norāda SD vadītājs Vitālijs Reinbahs. ''Protams, šādi darbi prasa arī satiksmes organizācijas pagaidu izmaiņas, taču darbi, sevišķi pilsētas centra ielās, tiek plānoti tā, lai to laikā pēc iespējas mazākas neērtības izjustu rīdzinieki un pilsētas viesi neatkarīgi no tā, vai tas ir gājējs, velosipēdists, autobraucējs vai sabiedriskā transporta pasažieris,'' uzsvēra SD vadītājs.

Pārkāpumu cena – dzīvība © DIENA

Valsts policija (VP) ir aizturējusi trīs personas minētajā kriminālprocesā, un tā ietvaros visu nakti no 28. uz 29. aprīli veikts aktīvs izmeklēšanas darbs, tostarp veiktas vairākas kratīšanas aizturēto cilvēku dzīvesvietās un darbavietās. VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte Dienai sniedza jaunākās ziņas par notikušā traģiskā ugunsgrēka, kurā bojā aizgāja astoņi cilvēki, izmeklēšanas gaitu.