Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rīgā

Atklās pirmo zaļo konteinerkravu pārvadājumu maršrutu no Rīgas ostas

18. septembrī Rīgas ostā ieradīsies pirmais ar zaļo metanolu darbināmais konteinerpārvadājumu līnijas Green Baltic X-PRESS kuģis ECO UMANDE. Ar šī kuģa ierašanos tiks atklāta regulāra konteinerkuģu satiksme kompānijas X-Press Feeders zaļajā kuģošanas maršrutā Roterdama - Antverpene Brige - Klaipēda - Rīga - Roterdama, kurā kuģos tikai ar zaļo metanolu (alternatīva degviela, kas rada vismaz par 60% mazāk emisiju nekā konvencionālā kuģu degviela) darbināmi kuģi.

14.septembrī Mežaparkā Rudens kārumu festivāls

Šosestdien, 14.septembrī, Mežaparkā, Atpūtas alejā (pie Rīgas ZOO), notiks “Rudens kārumu festivāls”. Tajā piedalīsies vairāk nekā 110 vietējie mājražotāji, dizaineri un amatnieki, kā arī būs īpaša street food un kārumu iela.

Rīgas ostā taps viens no lielākajiem saules paneļu parkiem Baltijā

Šodien, 9.septembrī, tika parakstīts līgums starp Rīgas brīvostas pārvaldi un Lietuvas uzņēmumu SNG Solar par zemes nomu Rīgas ostā Spilves pļavu teritorijā saules enerģijas parka attīstīšanai, paredzot gan saules paneļu uzstādīšanu, atjaunojamās saules elektroenerģijas ražošanu un uzkrāšanu, gan arī ūdeņraža un alternatīvo degvielu ražošanu. Līgums paredz, ka uzņēmumam SNG Solar piecu gadu laikā Spilves pļavu teritorijā 177,2 ha platībā jāuzbūvē saules enerģijas ražotne ar nominālo jaudu 100 MW, kas gada laikā spētu saražot ap 100 tūkstošus MWh zaļās elektroenerģijas. Plānotais saules paneļu parks Spilves pļavās būs viena no lielākajām zaļās enerģijas ražotnēm Baltijā.

Rīgas ostā rit aktīvā graudu kraušanas sezona

Graudu sezona šogad sākusies neierasti agri, pirmās vietējās izcelsmes lauksaimniecības produktu kravas Rīgas ostā pieņemtas un uz kuģiem uzkrautas jau jūlija beigās. Šobrīd no Rīgas ar jauno ražu ceļā devušies jau vairāk nekā 10 kuģi ar rapsi un trīs lieltonnāžas kuģi ar kviešiem. Ostas termināļos notiek aktīva graudu pieņemšana gan no Latvijas, gan Lietuvas zemniekiem. Ņemot vērā Latvijas lauksaimnieku prognozes par jauno ražu, šogad graudu kravu eksporta apjoms ostā netiek gaidīts rekordaugsts, tomēr gana labs.