Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Rīgā

Andrejsalā apskatāmas jaunās koncertzāles potenciālās novietnes skices

Interesentu apskatei Andrejsalā izvietoti Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) maģistra studiju programmas atzinīgāk novērtētie studentu darbi. Kopā mācību programmas ietvaros tika izstrādāti 22 darbi, kas atspoguļoja priekšlikumus Nacionālās akustiskās koncertzāles novietnei Rīgā. Latvijas Arhitektu savienības izveidotā ekspertu grupa ir izvirzījusi trīs potenciālās koncertzāles novietnes, kur Andrejsala pēc arhitektu analīzes un iegūto punktu skaita ierindojās pirmajā vietā.

Rīgas pašvaldības sociālajām iestādēm piešķir vairāk nekā 60 000 eiro vakcinēšanās veicināšanai

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien, 2. septembrī, nolēma no rezerves fonda piešķirt 55 000 eiro Labklājības departamenta pakļautības iestādēm – Sociālajam dienestam, Bērnu un jauniešu centram, sociālās aprūpes centriem un patversmēm, kurās vakcinēto un Covid-19 pārslimojošo personu skaits ir ne mazāks kā 80% no visiem darbiniekiem.

FOTO: Rīgā sveic Zelta kāzu jubilārus

Turpinot tradīciju, arī šogad Rīgas dome godina un sveic rīdzinieku ģimenes, kuras svin Zelta kāzas ˗ laulību 50 gadu jubileju. Kopā ar Zelta kāzu jubilāriem tiek godināts pāris, kurš laulībā pavadījis 65 gadus un svin Dimanta kāzas.

Rīgas ielās plaši remontdarbi © DIENA

Rīgā šajā būvniecības sezonā tiek veikti pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtības vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos, norāda Rīgas domes pārstāvji.

Noslēgušies Rīgas ostas piestātņu un kuģošanas kanāla padziļināšanas darbi

Šā gada jūlijā noslēgušies Rīgas ostas piestātņu un kuģošanas kanāla padziļināšanas darbi, padziļinot Daugavgrīvas kuģu kanālu līdz grunts atzīmei -16.5m un paplašinot to par vēl 20m. Galvenā kuģošanas kanāla tīrīšanas darbus pēc Rīgas brīvostas pārvaldes pasūtījuma veica atklātā iepirkumu procedūrā izraudzīta beļģu kompānija Jan De Nul N.V., kas ir viens no vadošajiem padziļināšanas darbu veicējiem pasaulē, portālu Diena.lv informēja Rīgas ostā.