Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Rīgā

Rīgas ostā projektē un ražo unikālus un pasaulē pieprasītus portālceltņus

A/s RIKON ir Rīgas ostā strādājošs uzņēmums, kura pamatdarbības joma ir portālceltņu projektēšana un izgatavošana. Uzņēmums sekmīgi konkurē ar pasaulē vadošajām Vācijas, Somijas un Ķīnas celtņu būvniecības kompānijām un ir apņēmības pilns tuvākajos gados iekarot un nostiprināt savas pozīcijas Rietumeiropas tirgos.

Slimnīcu traumpunkti ir pārpildīti © DIENA

Kamēr laika apstākļi Rīgas ielas pārvērš kupenās vai slidotavā, rīdzinieki tviterī cits citam iesaka izdzīvotāju paņēmienu – uzvilkt uz zābakiem zeķes, lai uz ledus klātajām ietvēm nesalauztu kaulus. Diemžēl pēdējās dienās slimnīcu traumpunkti ir pārpildīti.

Clean R: Neesam galvenie vainīgie pie nenotīrītā sniega Rīgā

Vides pakalpojumu uzņēmuma SIA Clean R pārziņā Rīgā ir tikai apmēram 5% ietvju trijās priekšpilsētās, tādēļ izcelt kompāniju kā galveno vaininieku pie nenotīrītā sniega nav korekti, aģentūrai LETA pauda Clean R valdes loceklis Guntars Levics.

Rīgā aizliegts atrasties uz ūdenstilpju ledus

Iedzīvotājiem no 3.decembra aizliegts atrasties uz Rīgas administratīvajā teritorijā esošo ūdenstilpju un jūras piekrastes ūdeņu ledus, aģentūru LETA informēja RĪgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas pasažieru stacijā kafejnīcā iegruvuši griesti

Rīgas dzelzceļa pasažieru stacijā ceturtdien vienā no tuneļiem kādai kafejnīcai iegruvuši griesti un no ēkas evakuēti aptuveni 100 cilvēki, aģentūra LETA noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Kundziņsalas apkaimē izbūvēta jauna meliorācijas sistēma

25. novembrī ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta lēmumu ekspluatācijā nodots Kundziņsalas dzīvojamā rajona nosusināšanas būvobjekts, kas tika īstenots pēc Rīgas brīvostas pārvaldes pasūtījuma. Lai mazinātu applūšanas riskus vienā no apdzīvotākajām apkaimēm Rīgas ostas teritorijā, projekta ietvaros Kundziņsalā izbūvēta jauna meliorācijas sistēma un sūkņu stacija.