Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ziņas

Rinkēvičs: Krimas platformas parlamentārais samits Rīgā dos iespēju diskutēt par atbalstu Ukrainai un tās teritoriālo nedalāmību

Starptautiskais Krimas platformas parlamentārais samits, kas 24.oktobrī norisināsies Rīgā, dos iespēju diskutēt par atbalstu Ukrainai, par tās teritoriālo nedalāmību, sevišķi saistībā ar Krimas un Sevastopoles jautājumu, otrdien pēc tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Avens lūdzis sākt kriminālprocesu par neslavas celšanu

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.

No skolēna par ķīmijas skolotāju. Savā skolā

Šis ir stāsts par Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas ķīmijas skolotāju Totu Koķi. Paralēli studijām Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē, jaunietis jau trešo gadu pēc kārtas dodas uz savu bijušo skolu. Kā skolotājs. Tota spējas radīt vienaudžos interesi par ķīmiju pamanīja viņa ķīmijas skolotājs. Tieši viņš tobrīd 12. klases skolēnu aicināja, līdz ar studiju sākšanu universitātē, atgriezties skolā. Un Tots piekrita. Pagājušajā rudenī viņš bija viens no pieciem jaunajiem ķīmijas skolotājiem, kurš saņēma “Olpha” un “Centrālā laboratorija” stipendiju 3000 eiro apmērā.

Pēcpusdienā Latvijā sāks līt

Otrdienas, 1.oktobra, rītā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā ir +1..+6 grādi, dažviet Vidzemē tā noslīdējusi grādu zem nulles, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Otrdienas pēcpusdienā vietām Latvijā sāks nedaudz līt, vakarā līs jau valsts lielākajā daļā, prognozē sinoptiķi.