Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 18. jūlijs
Rozālija, Roze

Ziņas

Latvijas Zāļu ražotāju asociācija: VM pēdējā brīdī imitē dialogu ar nozari

Veselības ministrija (VM) un veselības ministrs Hosams Abu Meri pēdējā brīdī imitē dialogu ar nozari, bez aprēķiniem un skaidra risku izvērtējuma virzot uz priekšu zāļu cenu regulējuma reformu, kas draud Latvijā samazināt medikamentu pieejamību un lētākās zāles padarīs dārgākas. Latvijas Zāļu ražotāju asociācija (LZR) atkārtoti aicina VM un Ministru prezidenti Eviku Siliņu pagaidām apturēt iecerēto normatīvo aktu grozījumu tālāku virzību un veikt dialogu ar nozari pēc būtības, nevis pēdējā brīdī formāli organizējot sarunas.

Nozare nevienojas ar ministriju par zāļu cenu reformas apturēšanu: aptieku skaits un zāļu pieejamība Latvijā samazināsies

Veselības ministrija (VM) noraidījusi farmācijas nozares sabiedrisko organizāciju piedāvāto vienošanos par plānotās zāļu cenu reformas apturēšanu un turpmāku izstrādi kopā ar nozari, kā ietvaros tiktu novērsti zāļu pieejamības riski pacientiem. Tā vietā ministrija turpina virzīt reformu, kas paredz aptieku skaita un zāļu pieejamības samazināšanos iedzīvotājiem, informē Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācija.

KNAB nekonstatē noziedzīgas darbības Vienotībā saistībā ar SOAAR sistēmas izmantošanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav guvis apstiprinājumu aplokšņu algu maksāšanai partijas "Vienotība" birojā, kā arī iespējamām nelikumībām saistībā ar uzņēmuma "SOAAR" veidoto vēlēšanu sistēmu izmantošanu, tomēr konstatējis nebūtiskus pārkāpumus, par ko piemērots administratīvais sods, noskaidroja aģentūra LETA.

Mūžībā devusies māksliniece Vita Putniņa

9. jūlija rītā viņā saulē aizgājusi māksliniece Vita Putniņa (dzimusi 1949. gada 28. jūnijā).
Izvadīšana 16. jūlijā pulksten 13.00 I Meža kapos.

Gaisma, mīlestība, harmonija. Ģimene

Dienas izdevēji vērsušies tiesā pret SIF par valsts atbalsta nepiešķiršanu

Izdevniecības Dienas Mediji, Dienas Bizness un Dienas Žurnāli administratīvajā tiesā ir pārsūdzējušas Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) lēmumus, ar kuriem tika noraidīti visi seši izdevniecību iesniegtie projektu pieteikumi SIF izsludinātā konkursa Atbalsts nacionāla mēroga preses izdevumiem ietvaros, informēja laikraksta Diena un Izdevniecības Dienas bizness galvenais redaktors Gatis Madžiņš.